לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
 


Avatarכינוי: 

בן: 51





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2009    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

4/2009

ממשלי איזופוס: היונה שחירבנה על גולדה


הפער בין הצלחה לכישלון יכול להיות קטן מאוד, והפער בין מחאה פוליטית חתרנית לקיטש תיירותי זול – קטן עוד יותר. לפני כמה שנים עברתי ליד הפסל המשעשע של גולדה מאיר הניצב בפינת רחוב ברודוויי ורחוב 39 בניו יורק בדיוק בשעה שיונה בעלת תודעה פוליטית מפותחת החליטה לעמוד על ראשה של גולדה ולחרבן עליו. כמי שהיה מכור מאז ומעולם לסימבוליזם אידיאולוגי פשטני, ניסיתי כמובן ללכוד את הרגע, נעמדתי ליד הפסל וביקשתי מאחד הנוכחים שהיו עימי לצלם אותי לצד גולדה והיונה המחרבנת. הוא שלף את המצלמה בזריזות, התמקם מול הפסל, וכחצי שנייה לפני שלחץ על הכפתור, היונה השלימה את מלאכתה והתעופפה מהמקום, חסרת מודעות לחלוטין לדרמה הגדולה שבה נטלה חלק. אני נותרתי עם תמונה תיירותית זולה ונטולת ערך פוליטי, שאותה אני שולח עד היום לכל מי שמבקש תמונה שלי, בסוג של ריטואל היזכרות חוזר ונשנה בכוחן הבלתי מספק של כוונות טובות.

 

 

כתבתי לא מזמן על יופיים של דברים לא שלמים (ולמעשה, זה מה שאני כותב עליו כבר שלוש שנים לפחות), אבל יש החמצות שאי אפשר שלא להצטער עליהן. את אליוט סמית, שאותו פספסתי בגלל טיסה שאיחרה ביום, לא אזכה עוד לראות; את התואר האחר, שברחתי ממנו כי נפחדתי ברגע האחרון, לא אשוב עוד לעשות; ואת הדברים שאמרתי והרחיקו, או הפסיקו, או הכאיבו, לא אוכל עוד להשיב.

 

 

ואולי לכן, צריך לשמוח במיוחד על ציפורים שלא עפות מוקדם מדי:

 

 

ועל פסלים שאינם זקוקים בכלל לציפורים:

 

 

ויותר מכל, על כך שפרפרים אוהבים כל כך להתיישב עלי, ולא בורחים גם כשמסתכלים עליהם, וגם כשמצלמים אותם, וגם כשאני אומר להם את כל הדברים הלא נכונים.

 

 

תצלום: גנצו

 

נכתב על ידי , 15/4/2009 08:08   בקטגוריות צילום, סיפורים אישיים, החמצות  
65 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של תום ב-20/4/2009 09:26



366,667

© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לתום אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על תום ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)