לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

הברקה

הבלוג הזה מכיל כל כתיבה בכל נושא אשר יבריק לי במוח... הרי רבות הן השטויות הקופצות מצד לצד.

כינוי:  יניב רבל

בן: 42

Skype:  yaniv_rabl 

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


1/2015

בחירה קשה - למי להצביע?


איזה היצע יש לנו:

- לא מצביע למי שב"מרץ" ממציע תירוצים עבור הצד השני במו"מ.

 

- עכשיו כשל"יש עתיד" יש עבר, והקול (של עדי) נדם, באמת שאין סיבה להצביע להם!

 

- לאחר שנים בשלטון וגידול בפער בין עשירים לעניים נראה שהגיע הזמן להחליף את השם ל"ליכוד".

 

- "ישראל ביתנו" מזכירה לי את ילדותי במושב... הרבה אנשים שאפשר למצוא אצלם עבירות בנייה בתוך החצר.

 

- לא מצביע ל"כולנו" עד שכחלון משריין מקום לסופר שלומפר!!

 

- ה"עם איתנו" כי גם על כל שאר העם ש"ס לא שמה קצוץ, וגם אנחנו רוצים כיסא להרוויח ועוד לא תפסו אותנו על פלילים.

 

- חד"ש - כי באמת מר"צ לא נותנת את כל התירוצים עבור הצד השני, ובאמת אפשר להשקיע מעט יותר בהשמצות המדינה.

 

- רע"מ-תע"ל - שיחליטו כבר שהם כמו הליכוד רק בערבית - רוצים מדינה פלסטינית, מדינת כל אזרחיה במקביל ועושים בעיקר עבור ביתם!

 

- ש"ס באמת רוצה לחזור לממשלה כדי לתת תוקף לראשי התיבות "שוב סופרים" (כסף).

 

- יהדות התורה - אין דברים להגיד. כן, אבל.... הבחירה הזו היא של החסידות האשכנזית, כי באמת הבית היהודי לא קיצוני מספיק מבחינה דתית ולא מספק למספיק רבנים כספים והטבות.

 

- הבית היהודי באמת מרגיש כמו בית אשכנזי קלאסי, אומר שכולם שווים בעיניו אך נותן רק לילד האהוב את מרב תשומת הלב, וטוען שאינו גזעני אך לא שוכח לרדת על שכנו מתפוצה אחרת בסטיגמה מיושנת.

 

- המחנה הציוני - יש יותר מדי אנשים טובים במפלגת העבודה שמגיע להם לשבת בכנסת ואף בממשלה, אבל ציפי לבני?????? התנועה עבור כיסא יותר טוב.

 

לכל מפלגה יש את ההיסטוריה שלה של דברים רעים ודברים טובים, אך יש להסתכל על מה שעומד היום על הפרק.

1. המצב הביטחוני:

אנחנו שוב בימים של התגדות עממית ספונטנית כמו בשנים הראשונות של האינטיפדה הראשונה, אך מי באמת אחראי למניעת פיגועי התאבדות? לא ממשלת ישראל ולא משרד הביטחון אלא החיילים, השוטרים והמפקדים בשטח שעושים מלאכתם ישרה.

ממשלת הימין בראשות הליכוד הוכיחה כי היא יודעת לדבר על ביטחון אך לפעול רק בתגובה. לאפשר לצה"ל לעשות את עבודתו מחוץ לגבולות ישראל זה אכן חשוב, אך כל אדם עם שכל ישר יאשר פעולה מבצעית עם סיכון חיים נמוך כהפצצת מתקנים בסוריה. מדוע היה צורך בתקיפות ממנהרות כדי להניע את הממשלה לאשר פעולה נגדן למרות הידיעה שהן קיימות.

אינני מקבל את התירוץ כי היו הערכות אך לא מידע קונקרטי לאור המהירות שבה טופלו המנהרות ולאור הטכנולגיה הקיימת שאיפשר לבצע סריקות בצד הישראלי למציאתן.

איזו טכנולוגיה? בדקו את המאמר של The Marker

בתחום הביטחון אני סומך על הפלשתינאים כי ימשיכו בדפוס פעולתם כך שלא משנה מה שנציע להם יתקבל בסירוב.

 

2. המצב הכלכלי:

הימין הכלכלי שולט במדינת ישראל מאז בחירות 1996 ברציפות, כן גם ממשלת ברק הייתה ימנית מבחינה כלכלית היות שברק השתמש במפלגת העבודה כקרש קפיצה לראשות הממשלה ותו לא.

במהלך השנים האלו הופרטו מפעלים מונופוליסטים של המדינה או כפי שקרה בפועל, מונופולים של מדינת ישראל נמכרו בזול לבעלי הון כדי שהם יוכלו להרוויח יותר ושמדינה לא תצטרך להילחם בארגוני העובדים של המפעלים, וזאת מבלי להזכיר את מונופול הגז שקם תחת כהונת ממשלות הליכוד.

כמו כן שירותי המדינה המדינה כגון חינוך, רווחה ובריאות עוברים תהליכי הפרטה ומועברים במכרזים בעלי תנאים לא הגיוניים לידיים פרטיות ועמותות אשר האפשרות היחידה המאפשרת עמידה בתנאי המכרז היא ע"י פגיעה בעובדים המבצעים בפועל באמצעות העסקה זמנית בשכר נמוך מתחת לשכר מינימום ע"י הגבלת שעות העבודה לאדם כך שהעובד אינו מגיע למשרה מלאה.

שינוי האיזון בין מסים ישירים (כגון מס הכנסה) ומסים עקיפים (כגון מע"מ) השתנה ואף הועלתה הטענה כי זה מקדם את השיוויון בעם. בפועל הנטל מהמסים הישירים ששולמו בעיקר ע"י שכבות חזקות הועבר למסים העקיפים שכולנו משלמים. וכאשר פקידי האוצר חששו כי לא נעמוד ביעד הגירעון נשלחה היד לכיס השכבות החלשות ע"י הגדלת המע"מ, הגדלת מס הבלו, הגדלת המס על אלכוהול ועוד תוך קיצוץ בתקציבי הרווחה, החינוך והבריאות.

בתחום הנדל"ן הופרכו הבטחות רבות אך בפועל משרדי האוצר והשיכון פעלו לצמצום מלאי הדירות הציבוריות והגבלת הזכאות אליהן. לאחרונה אף פורסם על מכירת החיסול שמנהל שר השיכון אורי אוריאל ללא מכרזים עבור מקורבים ותומכים פוטנציאלים מתוך מלאי הדיור הציבורי. 

התנהלות בנק ישראל תרמה רבות לבועת הנדל"ן המתפתחת ע"י הקטנת הריבית שבפועל איפשרה לקבלנים לחלוב יותר מציבור לוקחי המשכנתאות. אך עיקר החליבה התבצע ע"י המדינה באמצעות המנהל למקרקעי ישראל אשר הגדיל את מחירי הקרקע לבניה במכרזים ודחף משמעותית את המחירים מעלה.

בשוק השכירות הוזלת היד של הממשלה נותרה כפי שהייתה בטענת "תחרות השוק החופשי" אשר אפשרה הקפצת מחירים עבור אלו אשר ידם קצרה מרכישת דירה ע"י אלו שרכשו (או ירשו) דירה להשקעה ורצו להגדיל את התשואה כדי לעמוד ביעד דימיוני של 7.5-10 אחוזים לשנה ע"פ השווי המנופח הנוכחי של הנכס ע"פ שמאים המשקללים ללא אחריות את המחירים.

בשוק התחבורה ניתן לומר מספר מילים טובות על הפרוייקטים שבוצעו במהלך השנים האחרונות אך קשה לעשות זאת ללא להזכיר כי מרבית הפרוייקטים תוכננו עוד בראשית שנות ה-90 והביצוע בפועל היה קלוקל (ראו לדוגמא את מחלף בני דרור). אינני מאשים את המדינה בביצוע הכושל אלא בחוסר הבקרה על הביצוע הכושל.

לעומת זאת, השתוללות היבואנים בקביעת מחירי הרכבים נותרה ללא מענה כבר מס' עשורים בעוד תוכניות להורדת רכבים ישנים מהכביש נותרו ללא תקצוב על אף שהפעלתן הכניסה למדינה יותר כסף בעקיפין לעומת ההוצאה בפועל.

לשם דוגמא, המדינה מעוניינת לקדם רכבים ירוקים הייברידים כגון פריוס. המחיר ההתחלתי של הפריוס עומד על כ-150 אלף ש"ח (כ-32 אלף יורו בשער של 4.66 ש"ח ליורו)  עם 30% מס יבוא פלוס מע"מ ככפל מס, בעוד המחיר ההתחלתי בעולם עומד על כ-132 אלף ש"ח בלבד (מ-28.3 אלף יורו). לעומתה הטויוטה יאריס אשר לה מחיר התחלתי בעולם עומד על החל מכ-63 אלף ש"ח (כ-13.5 אלף יורו) אשר מתומחרת בארץ בכ-90 אלף ש"ח (כ-19.3 אלף יורו) עם מיסוי של 83% פלוס מע"מ ככפל מס.

רכב מחיר בחו"ל מחיר בארץ מס' יבוא מע"מ מחיר ללא מיסים הפרש בניקוי מיסים
טויוטה פריוס 131,878.00 ₪ 149,900.00 ₪ 30% 18% 97,718.38 ₪ (34,159.62) ₪
טויוטה יאריס 62,910.00 ₪ 89,900.00 ₪ 83% 18% 41,631.93 ₪ (21,278.07) ₪

 

3.בתחום החינוך

 הופרכו שלל הבטחות ללא כיסוי תוך דחיפת רפורמות ללא תכנון יסודי אשר שונו תוך כדי השנה על מנת להתאים למצב ולתלונות אשר עלו מהשטח תוך יצירת בלבול במערכת.

אני יכול להמשיך עוד הרבה, אך האם באמת יש צורך להראות כי יש מקום לשינוי בתפיסה הכלכלית, החברתית והחינוכית?

 

נכתב על ידי יניב רבל , 11/1/2015 13:00   בקטגוריות אקטואליה, ביקורת  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה , 20 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליניב רבל אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יניב רבל ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)