בזמן האחרון צפיתי בכתבות וקראתי מאמרים הקוראים להימנע מלהצביע או לשים פתק, ומצאתי עצמי שואל מי הם אותם אנשים אשר ישמעו לקריאה זו? מדוע עלינו להימנע מהצבעה? מה זה יתרום לנו אישית?
והתשובות הן אלו:
1. יש קבוצות מיעוט שיש להם אינטרס מובהק להגדיל את כוחן על ידי הקטנת כוחו של הרוב וכך למקסם את הכוח היחסי של ההצבעה שלהן. אינני מפנה אצבעות, אך זוהי אפשרות סבירה שיש לבדוק אותה.
2. אנשים מיואשים אשר חשים כי שום דבר לא משתנה, השחקנים אותם שחקנים ואין סיכוי להוריד מהשלטון את הליכוד ולשנות את המצב הקיים.
3. אנשים שאיבדו את אמונם במערכת הדמוקרטית לאור פרשות עבר.
הקבוצה הראשונה משתמשת בכלי הדמוקרטיה כנגדה ואני מאמין שיש בכך משום הסתה כנגד מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית. אני מאמין שלכל אזרח החובה האזרחית שלו היא להשתתף בפוליטיקה, כאשר הבסיס להשתתפות זו היא הצבעה בבחירות, עד השתתפות פעילה כגון התמודדות לתפקיד ציבורי ו/או יציאה להפגין על נושא שקרוב לליבו.
הקבוצה השנייה החליטה שהיא טומנת את ראשה בחול, אחרת איך ניתן להסביר שעם ההתחדשות הרבה הן בימין והן בשמאל היא מסרבת לראות אור בקצה המנהרה?
איזו התחדשות?
דוגמאות:
1. הבית היהודי אשר בחרו בנפתלי בנט שיובילם.
2. מפלגת העבודה אשר עומדת מאוחדת מאחוריי יו"ר המובילה לראשונה קמפיין בחירות על בסיס כלכלי.
לקבוצה השלישית כל מה שנותר זה לשאול, מה אתם מעדיפים: דיקטטורה? טוטליטריזם? תיאוקרטיה? מונרכיה? דיארכיה? אוליגרכיה? או פשוט אנרכיה?
דמוקרטיה איננה שיטה מושלמת, אך היא עדיפה על פני השיטות האחרות, ואכן יש מקום גם לשיפור בדמוקרטיה הישראלית אך להגיד "נמאס לי, לא משחק יותר במשחק הזה" זו אינה דרך לגיטימית.