מאיפה להתחיל לתאר את השבוע שעבר עליי?
ביום ראשון (14/10) נחתתי לאחר חודש עבודה בארה"ב (לא, זה לא היה כיף) הישר לקלחת מבעבעת של בחירות אשר חופפת לשבועיים שנותרו עמוסים לעייפה בעבודה.
בכל זאת מצאתי את הזמן על מנת להיפגש עם שני אנשים מאוד ערכיים, אשר אני מאוד מעריך, המתמודדים על תפקיד מזכיר מחוז המושבים בבחירות שיתרחשו השבוע (22/10) במפלגת העבודה.
הראשון שפגשתי הוא דני עטר, ראש מועצה איזורית גלבוע.
זוהי אינה הפעם הראשונה שאני פוגש את דני אשר מכהן היום כיו"ר המחוז בפעול בעקבות פרישת סיעת "העצמאות" הידועה לשימצה בקרב מחוזותינו, אך זוהי הפעם הראשונה בה נפגשתי עימו לשיחה אישית.
לאחר דברי היכרות ראשוניים בהם הצגנו את עצמנו זה לזה, הסביר דני את נק' המבט שלו על אוכולוסיית המחוז מבחינה דמוגרפית והצורך בהתאמת הייצוג כך שיכלול הן את החקלאים אשר זכו עד למרבית תשומת הלב במפלגה והן את אוכלוסיה המושבים אשר נוספה אליהם בעשורים האחרונים ולא זכתה להכרה וייצוג הולם.
מכיוון שאני כבן מושב שיתופי אשר חווה את תהליך ההכלה והתמדדות של חברי אגודה חקלאית עם הקבוצה החדשה הנוצרת של חברי הקהילה במושב (כפר חיטים), מצאתי את עצמי מסכים עם מרבית דבריו בנושא זה.
אכן הצורך לשלב את שתי האוכלוסיות יחדיו למקשה אחת ומציאת פתרונות להבדלים תוך מענה לצורכיהן מהווה אתגר לא קטן.
לאחר מכן, שאלתיו מס' שאלות אשר בהן ניסיתי להבין את נק' מבטו על נושאים אשר מכילים את אוכלוסיית המחוז ואת החברה בישראל גם יחד:
1. הממשלה וחב' החשמל טוענות כי ישנו משבר במשק החשמל, כיצד אוכלוסיית המחוז יכולה לסייע לפתרון הבעייה?
תשובה מתומצתת: כראש מועצה פעלתי לקידום פרוייקטים כגון הקמת תשתית סולארית מעל בריכות דגים על מנת לספק הן צל לצימצום האידוי מהבריכות ויצירת חשמל. הבעיה העיקרית שהמדינה אינה פועלת דיה לעידוד פרויקטים כאלו והדבר מתבטא במתן היתרים ללוחות פוטו-וולטארים ומחיר המכירה לחברת החשמל.
2. בחזרה לנושא החקלאות, טענת החקלאים היא כי כיום יש מחסור בידיים עובדות, כיצד ניתן לפתור בעייה זו?
תשובה מתומצתת: במועצה איזורית גלבוע הקמנו פרוייקט תוך שיתוף פעולה עם מועצת ג'נין לאפשר עובדים פלסטינאים אשר ימלאו חוסר זה. שיתוף פעולה זה נוחל הצלחה מרובה בשיפור הכלכלה בשתי המועצות, ולראשונה צופים כי במסגרת הבחירות הקרובות לראשונה ייבחר נציג הפת"ח באיזור שנחשב במשך שנים כמעוז החמאס והג'יאהד.
3. כיצד אתה חושב ניתן להעלות את התועלת ביחס לידיים עובדות בחקלאות?
תשובה מתומצתת: יש צורך בהגדרת תפקידו של משרד החקלאות על מנת שירכז הפעילות החקלאית בצורה יעילה תוך הגדרת מדיניות ברורה.
בסיכום השיחה הבעתי מורת רוח לגבי חלק מהדברים, כגון הציפיה שלי לקווי פעולה יותר ברורים לשאלתי השלישית כגון הגדלת ההשקעה בחינוך ההתיישבותי אשר צומצם בעשורים האחרונים.
כמו כן, דני התעקש כי אסור בחוק לגבות ארנונה על פאנלים סולארים (פוטו וולטארים) למרות שכל רשות רשאית להגדיר זאת בצו הארנונה שלה, לאחרונה הגביל משרד הפנים את הסכום אשר ניתן לגבות עבור מטר רבוע למס' שקלים בודדים.
למחרת שיחה זו דיברתי עם ראש מועצה אחר אשר המליץ בפני על דני עטר.
כמו כן, ידיד נוסף במחוז הביע את מורת רוחו מחוסר הפעולה במחוז במהלך תקופתו של דני כיו"ר המחוז.
ראש המועצה השני שפגשתי הוא עמיר ריטוב, ראש מועצה איזורית:
זוהי הפעם הראשונה שיצא לי לשוחח עם עמיר, שהתגלה אף הוא כבן שיחה נעים הליכות.
מצאתי כי יש לי עם עמיר שפה משותפת בתחום מנהל הקרקעות, פיתוח פרוייקטים והשקעה בחינוך.
מכיוון שהזמן דחק בי (עקב לחץ מצידי ולא מצד עמיר) בעת הפגישה נאלצתי להסתפק בשאלה מרכזית אחת.
שאלתיו את אותה שאלה (1) לגבי משק החשמל והתרומה שיכולה אוכלוסיית המחוז לתרום לפתרונו.
עמיר השיב כי גם הוא כמו דני, תרם לפיתוח באיזור המועצה כראש מועצה לתחום האנרגיה המתחדשת והוסיף כי בצו הארנונה פרסם כי לא תיגבה מצד המועצה ארנונה על הקמת פאנלים פוטו וולטארים.
ברמה הארצית השיב כי כחבר במועצה הארצית לתכנון, בנייה וחבר בועדת קרקעות בתנועת המושבים וחבר ועדת היגוי לשטחים הפתוחים דחף והתמך בפרוייקטים ברחבי הנגב לאנרגיה מתחדשת.
למען הכנות, אני עדיין מתלבט ומתחבט בשאלה למי לתמוך.
מצד אחד, אני מאמין כי מגיעה לדני ההזדמנות להוכיח את עצמו. אך מצד שני, גם לעמיר מגיעה הזדמנות זו ולשניהם הפוטנציאל להרים מעלה את המחוז.
לכן, בעודי מתחבט בשאלה זו, אאחל בהצלחה לכל המתמודדים.