היי לכל הבנים, הבנות ואלו שלא בטוחים בזהות המינית שלהם,
דווקא יש לי המון אירועים לכתוב עליהם והמון תובנות שאליהן הגעתי. הסערה בחיים שלי לא פוסקת לרגע. גם בשבוע האחרון נאלצתי להתמודד עם מגוון חוויות, חיוביות ושליליות, ועם המון מחשבות בנוגע לכל חוויה. אבל לא בא לי להעלות כרגע את כל זה על הכתב. אני רוצה לעכל את האירועים ואת התובנות ורק אחר כך לפרסם אותם בפניי כל העולם. עם זאת, עדיין יש לי חשק לכתוב. אז מה עושים במקרים כאלה? כותבים לנושא החם (או לפחות ככה אני עושה).
הנושא החם הוא "7 מילים וביטויים שיש לבער מן השפה העברית". האחת, רק האחת היא זו שכתבה על הנושא הזה לראשונה. היא כתבה על שבע מילים וביטויים שלפי דעתה צריכים לפרוש מן השפה שלנו. בעקבותיה נכתבו הרבה פוסטים בנושא, והוא עלה ל"נושא החם". גם אני רוצה לנסות.
אז קדימה:
1. "אבא'לה" - תסלחו לי אבל זה ביטוי ממש מטומטם לדעתי. אני חושבת שאנשים קצת נסחפו, עם הנטיה לקרוא לאנשים, כאילו הם קרובי משפחה שלהם. אני מבינה את הביטוי "אחי" כשמדובר בשניי חברים, בערך באותו גיל. אבל לקרוא "אבא'לה" למישהו בערך בגיל שלך? איך זה מעיד על קרבה אליו? זה סתם מציג אותו בתור זקן ומשעמם לפי דעתי. ואם מישהו בוחר לקרוא "אבא'לה" למישהו מבוגר - אני לא חושבת שאנשים מבוגרים מעריכים סלנג, בדרך כלל.
2. ראשי תיבות אצל חיילים - בקטע הזה אני ממש מסכימה עם ג'ובניקית חפירות (ע"ר). ראשי תיבות של הצבא זה פשוט דבר מעצבן. בתור מישהי שלא התגייסה, ממש מעצבן אותי כשמישהו לא מתחשב בי, ומתחיל לדבר איתי בראשי תיבות צבאיים. מילא אם הוא מדבר עם אנשים בתפקיד דומה לשלו, כי אז זה בסדר כי הם מבינים אותו אבל, מה, לא ברור לו שאני לא מבינה אותו?
3. "אז מה ככה?" - אני מבינה למה לשאול "מה נשמע", אני מבינה למה לשאול "מה חדש", וגם אני שואלת את זה כל הזמן, אבל אני לא מבינה את השאלה "אז מה ככה"? אין לה שום משמעות! מה לעזאזל זה אומר?
4. "חבל על הזמן" - אני מודה שגם אני משתמשת בביטוי הזה לפעמים, אבל אני צריכה להפסיק, כי זה פשוט מטומטם. המשמעות של הביטוי היא בדיוק הפוכה, ממה שהמשמעות אמורה להיות. "חבל על הזמן" פירושו "חבל לבזבז את הזמן על משהו ולכן לא צריך לעשות אותו", אבל אנשים משתמשים בביטוי כדיי להגיד "יש משהו שמעולה לעשות אותו ולכן שווה להעביר עליו זמן". מדי פעם אנשים משתמשים בביטוי, גם כדיי לבטא את משמעותו המקורית, ואז זה סתם מבלבל ומרגיז. צריך לא להגיד את זה בכלל וזהו.
5. "כאילו" - תעשו לי טובה ולעולם אל תזכירו את המילה הזאת, אלא אם כן אתם באמת מתכוונים אליה! המשמעות של "כאילו" זה שמשהו הוא לא באמת כמו שהוא נשמע, אלא משהו אחר. אנשים כנראה שכחו את המשמעות ומשתמשים במילה "כאילו" בכל פעם שהם לא מוצאים דרך לבטא את עצמם לרגע. למשל:"אז הלכתי אליה, כאילו, ואז היא אמרה לי שהיא כאילו לא רוצה שאני אבוא אליה יותר." מתפרש שאדם שאמר משפט כזה, מתכוון שההוא לא באמת הלך אליה ושההיא לא באמת התכוונה לכך, שהיא לא רוצה שהוא יבוא אליה יותר. סביר להניח שהוא התכוון שהוא כן הלך אליה ושהיא כן התכוונה לכך, שהיא לא רוצה שהוא יבוא אליה יותר. "כאילו" נתקע באמצע המשפט סתם כך, בלי שום סיבה. האמת שאנשים פחות אומרים את זה מבעבר. יופי.
6. "משהו סוף" - שמישהו יסביר לי לעזאזל מה זה אומר! זה התחיל מכך שאמרו "סוף הדרך" והתכוונו למשהו טוב ואז קיצרו את זה ל"משהו סוף". למילה "סוף", לפחות מבחינתי, יש קונוטציה דיי שלילית. אני לא מבינה למה להגיד שהגעת לסוף של דרך, זה טוב. אני עוד יותר לא מבינה מה הפירוש של "משהו סוף". זה פשוט להיות כמו חיה - סתם להוציא קולות בלי משמעות. חוץ מזה, איך בדיוק "משהו סוף" זה קיצור של "סוף הדרך"? הריי זה בדיוק אותו מספר מילים!
7. "שאלוהים ייקח אותך" - אבא שלי נוהג לומר את זה כשהוא מתעצבן. אני לא חושבת שיש שום הצדקה, לאחל למישהו מוות, ובמיוחד לבת שלך. אני לעולם, אף פעם, בחיים, לא אאחל למישהו מוות. אפילו אם אני ממש מתעבת מישהו - אני חושבת שלכל אחד יש זכות לחיות. אנשים מאחלים מוות יותר מדי בקלות. למשל, ביום שישי הייתה לי תקלה בקופה (המשקל ששוקל את הפירות והירקות לא עבד) אז ניגשתי לקופאי הראשי וביקשתי שיעזור לי. תגובתו הפשוטה והמיידית הייתה לומר לי:"תמותי." אלוהים יודע למה. אסור לדבר ככה, לפי דעתי. בטח לא בגלל שטות כזאת. הייתי יותר מבינה אם הוא מאחל מוות למישהו שהרג מישהו קרוב אליו, למרות שגם לזה אין הצדקה אמיתית לפי דעתי.
שבת שלום למי שקרא את הפוסט בשבת.
שלכם,
נונה.