לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

בשיטה הזו

מיקוד בטח לא יהיה כאן


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


6/2003

חיים בסרטים





בהקרנת העיתונאים של סרט ההמשך ל-X-MEN, שניה אחרי הודעת הצנזור הארכאית, הופיעה הודעה מטעם גוף כלשהו שלא זיהה את עצמו, כנראה איגוד מפיצי הסרטים או משהו בסביבותיו, שהזהירה אותנו פן נצלם את הסרט במצלמה שהבאנו מהבית. מדובר בהפרת זכויות היוצרים, טענה ההודעה. צפייה נעימה בכל מקרה.

מדובר בוודאי בבדיחה. שהרי לא ייתכן שמפיצי הסרטים, או אקו"ם, או ה-BSA, או הצנזור העליון, חושבים שמישהו עדיין עושה את זה. הם לא באמת חושבים שאנשים מביאים מצלמות דיגיטליות קטנות להקרנות המוניות, מכוונים בחשאי אל המסך, וכך מייצרים בוטלגים. על פי מבזק החדשות האחרון, תהליך ייצור הבוטלגים נעזר בדרך כלל במקרין הסרט עצמו, שמסדר לחברים עם מצלמת ה-DV שלו הקרנה בפרטית בסביבות השלוש לפנות בוקר. את הסאונד לוקחים ישירות מהמקרן, ואת הסרט מצלמים לאחר שמעמידים את המצלמה על החצובה (אחרי שלושה-ארבעה סרטים זה הופך להיות קל למדי). התוצאה, למי שלא יודע שמדובר בבוטלג (או screener, בז'רגון הגנבים הדיגיטליים), טובה לא פחות ממה שהורגלנו לו מהכבלים והלוויין.

ובכלל, ברור לי שהאחראים על הודעת הענק חמדו לצון. הרי אפילו הם יודעים בוודאי שהסרט האמור הגיע לאקרנים בארצות-הברית בשניים במאי. הבכורה העולמית שלו נערכה בריטניה ב-24 באפריל. בישראל יופץ הסרט באופן מסחרי ב-19 ביוני, כמעט חודשיים אחרי הבכורה, שבועיים אחרי מצרים. בהנתן ממוצע של שתי יממות לערך מרגע שסרט מושק מסחרית בארצות-הברית ועד הופעת הבוטלגים הראשונים ברשת, הרי שעותקים לא חוקיים של הסרט (כמו כאן, קליק אחד מהורדה לכל מי שיש לו emule או edonkey2000) זמינים לגולש הישראלי מעל לחודש וחצי. אז על מה הם מדברים בדיוק? מה טעם יש באזהרה המטופשת הזו? אולי הם מפחדים שנגנוב להם את כתוביות התרגום, שכבר הפיקו כאן מזמן, בלי עזרתה של רות-שק יסעור? על מה בדיוק הם מדברים? מה יוצא להם מהאזהרה הזו מלבד מראית עין של פאניקה?

מדובר בבדיחה.

נכתב על ידי , 12/6/2003 00:01  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי: 

מין: זכר




50,282
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , אקטואליה ופוליטיקה , 20 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להצביק אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על הצביק ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)