לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

בשיטה הזו

מיקוד בטח לא יהיה כאן


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


6/2003

פרוייקט ארלוזורוב: 1933 -- שנת אפס


בתכתובת המיילים הקצרצרה בה העליתי את רעיון פתיחת יומן הרשת בפני יואב קרני, הוא דיבר על אבולוציה של רעיונות, ואיך האינטרנט יוכל לעזור לו לבחון ולהציג את הדרך בה רעיונות שלו מתחילים, ואיך הם נבנים. אני כשלעצמי סתם שמחתי נורא שהוא מביע התעניינות ברעיון הבלוגים.
 
עכשיו, אחרי כחודש וחצי של תרגול ניהול בלוג, קרני מתחיל לפתח רעיונות. כך פרויקט ארלוזורוב, דרכו קרני מתכוון לבחון את הנחת היסוד שלו לפיה היתה שנת 1933, שנת הרצחו של חיים ארלוזורוב, צומת בהתפתחותן ומפתח בהבנן של התרבות הפוליטית ותרבות הדיבור בישראל.
 
קשה לדעת לאן יילך הפרויקט הזה, אבל הוא נשמע מרתק. קרני מבקש מקוראיו "להצטרף למאמץ, לא רק כִּמגיבים (כמובן, תגובותיהם יישמעו ברצון), אלא ככותבים וכסַפָּקֵי-עובדות", וקורא להם לנבור בארכיונים ובספרים השונים "ולהמציא לי כל הגיג, כל עובדה וכל שבר עובדה. אין זה מן הנמנע שאגב דיון בתולדות תרבותנו הפוליטית נתקרב גם להבנת מוּמֶיהָ, ואולי אפילו להכרת תַקָנוֹתֶיהָ".

"מה מאוד אני מקווה לעורר את סקרנותכם. זה נועד להיות מסע ספקולטיבי, אין לו יעדים מוגדרים, והוא אינו מכוּוָן להוכיח שום תיזה. לא איכפת לי כלל אם הוא יוכיח את ההיפך הגמור ממה שטענתי בסאלונו של סבא. למען האמת, זה יהיה העונג האמתי. מה לך עונג גדול מהפרכה משכנעת של אמִתוֹת קדומות ומהוללות", כותב קרני, ולי רק נותר לצטט את הקלישאה ההוליוודית ולומר שהייתי שלו כבר בשלום.
נכתב על ידי , 21/6/2003 23:47  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



Avatarכינוי: 

מין: זכר




50,282
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , אקטואליה ופוליטיקה , 20 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות להצביק אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על הצביק ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)