כתבה באינק מספרת שלפי סקר שערך פורסטר עבור ה-BSA (שזה כמו "יצאת צדיק", רק עם טכנאי מחשב ובלי חיים הכט), 20% מקוני התוכנות בבריטניה קונים אותן דרך ספאם. הבעיה* היא שקניה דרך ספאם מעודדת את שיטת הפרסום המטרידה הזאת, משום שהיא הופכת אותה ליעילה וריווחית.
להיות צרכן לא נבון ולקנות משהו דרך ספאם זה לא חכם (אלא אם אתם דווקא מחבבים ספאם). אבל לתת לספאמר את מספר הסלולר שלכם, ועוד לשלם על זה, זו כבר טיפשות לשמה:

* זו הבעיה שלנו. הבעיה של ה-BSA היא שבספאם מוכרים תוכנות פיראטיות במחירים זולים מאלה של התוכנות החוקיות. כדי למנוע את זה, ה-BSA, כהרגלו, משתמש בהפחדה ואומר ש"בנוסף לרווחים ממכירת טובין ושירותים [...], קבוצות פשע מאורגן משתמשות בספאם כדי להשיג מידע אישי". האם ה-BSA טוען שאותם ספאמרים שמוכרים תוכנות הם אלה שאוספים מידע אישי? או שזה כמו להגיד "אל תקנו סכינים. גם פושעים קונים סכינים"?