www.room404.net הבלוג עבר לכתובת www.room404.net |
כינוי:
בן: 47 תמונה
RSS: לקטעים
לתגובות
|
<<
ספטמבר 2003
>>
|
|---|
| א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
|---|
| | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | | 28 | 29 | 30 | | | | |
| 9/2003
ספורט הכסף חברי יאיר (שזה כמו "בני יאיר", רק שהיאיר יותר מוצלח) ראה אמש את הרשומה הזאת של המגדל ופקפק: "פיילות? אנשים באו עם פיילות של מטבעות שהם אספו מעודף כדי לקבל שטרות תמורתם? אתה צוחק עלי".
 אני לא צוחק, זה ממש עסק כלכלי: בארה"ב אתה יכול ללכת לבנק, לקבל גלילי מטבעות ריקים, לארוז עשיריית מטבעות בכל גליל, להביא אותם לבנק ולקבל שטרות בשווי המטבעות; או שאתה יכול לבוא עם הצנצנת/פיילה, לשפוך אותה למכונת המטבעות בסופר הקרוב אליך, ולקבל שטרות בשווי המטבעות מינוס עמלה (במכונה שאני ראיתי, העמלה היתה שמונה אחוזים). ניסיתי גם למצוא לותמונה של מכונת מטבעות כזאת כדי להראות לו, אבל לא מצאתי (גוגל, תתביישו!)
היום נכנסתי במקרה לאיזה סוג של בלוג של אחת, מליסה גולד (Melissa Gould), ומצאתי בו את הטקסט הבא מאפריל 2000 (תרגום מאנגלית): "סוף סוף אספתי את כל העודף המסתובב בבית ולקחתי אותו למכונת ספירת המטבעות בסופרמרקט. להביא אותו לשם היה כמו ללכת עם שלשלאות וכדור ברזל. זה בטח שקל 50 פאונד. שמיעת המכונה מקרקשת בעודה סופרת את העודף, מטבע אחרי מטבע, היתה באמת חוויה מעוררת. הסיכום: 51 קוורטרז [מטבעות של 25 סנט] 770 דיימז [10 סנט] 510 ניקלז [5 סנטים]
5,075 פניז [סנט אחד] סה"כ: 166.00$ מה שקיבלתי אחרי שהמכונה לקחה את האחוזים שלה: 151.23$.
הלכתי הישר אל דוכן הלוטו ושיחקתי על שני המספרים. אחר כך קניתי מושב חדש לשירותים. לא הסוג השקוף עם מטבעות צפים בפנים. לבן פשוט. איכשהו, זה נראה מתאים. המספרים שלי לא זכו".
תוך כדי החיפושים, איתרתי גם ידיעה מעניינת על מכונות של חברת Coinstar שסופרות מטבעות, ובמקום שטר מעניקות לבעלים כרטיס אשראי משולם-מראש (prepaid), שאפשר להשתמש בו עד שהכסף שהוטען עליו אוזל.

נכנסתי גם לאתר הבית של Coinstar, ומצאתי את היישום המשעשע הבא: בוחרים נפח צנצנת ומקבלים הערכה של סכום הכסף שיש בה. בגלון אחד יש כ-160 דולר. יש גם מחלקת "הידעת?" חלק מהמכונות של החברה מאפשרות לשפוך את המטבעות, לבחור ארגון צדקה שיקבל את הכסף, ולצאת עם קבלה להחזר מס. אחת מההודעות לעיתונות באתר מספרת על עליה במספר ובסכום המטבעות שמכונות החברה עיבדו, 1.7 מיליארד דולר ב-33.2 מיליארד מטבעות בשנת 2002, עליה של 17 אחוז בערך ו-13 אחוז במספר המטבעות לעומת 2001. ויש גם סיפורים של לקוחות מרוצים (שכה אחיה), כמו זה על האיש שהביא עודף ששמר מעודף של כביסה (מטבעות שנמצאו בכיס, או עודף מפריטת מטבעות למכבסה? לא ברור) במשך עשר שנים, קיבל 1200 דולר והחליט לקחת את חברתו להתחתן בלאס וגאס; או זה על אחד מעובדי החברה, שהמלצרית שמזגה לו את הקפה אמרה: "זה כל כך מרגש לדבר עם 'איש ה-Coinstar' – זה כמו לראות כוכב קולנוע!" הוליווד.

| |
|