 "Experience is what you get while looking for something else". Federico Fellini |
כינוי:
אופטימיוז (זהר) בן: 46 Skype:
zohar.ma 
RSS: לקטעים
לתגובות
הבלוג חבר בטבעות: | 12/2004
חמש ואלפיים סיבות לחגוג שנת 2005 מתחילה בקרוב. אנחנו כבר באמצע העשור הראשון של המאה הנוכחית. מכל מה ש"הבטיחו" לנו על שנות האלפיים, לא ראיתי כלום. עוד אין מושבות על הירח, אין משלחת אנושית שיצאה לצדק ולשבתאי, או אפילו למאדים. לא יצרנו כל קשר עם חייזרים. אין לנו מכוניות מעופפות, אין רובוטים בכל בית (אבל אני מדמיין את ביבי אומר בעוד עשר שנים "רובוט לכל ילד"), אפילו אין מחשב בכל בית (אפילו שביבי אמר...).
אז מה יש לנו?
יש לנו טלפונים ניידים, שעוזרים למצוא את החברים שלנו, גורמים לנו להפוך למוטציות (כן, כן) ומסייעים למשטר לעקוב אחרינו (תאמינו או לא). יש לנו מחשבים שאמנם יותר מהירים מפעם ועולים פחות, אבל עדיין נופלים על כל דבר קטן, מקבלים וירוסים כאילו הם חיים באפריקה, ואחרי חצי שנה כבר לא שווים כלום (חוץ ממקינטוש, שלא שווה כלום אחרי שנה וקצת, מקבל פחות וירוסים אבל עולה עולה)... יש לנו אינטרנט (יופי!) שאמנם עושה עולם יותר קטן, אבל אנחנו נעשים יותר קרים ורחוקים, וגורם לנו לקבל את הוירוסים הנ"ל. יש חולי, רעב, עוני ואבטלה. יש קורפורציות שעדין עוקרות עצים, עושות ניסויים בבעלי חיים, ובכלל לא איכפת להן מכלום כל עוד הן ירוויחו מזה איכשהו (אבל העיקר שלשמפו שלנו יהיה ריח טוב, המשחת שיניים טעימה ויש דלק באוטו, לא?).
אה, ועוד לא מצאנו אנרגיה יעילה, וגם אם כן מצאנו, זה עדין לא "כלכלי" מספיק להשתמש בה...
אולי שנת אלפיים וחמש תהיה שנה של נקודת מפנה? אולי נבין שהחיים זה לא 'גרנד ת'אפט אוטו' ושיש אנשים שחיים בתחתית הסולם. אולי נבין שכסף וכבוד זה לא הכל ושיש דברים יותר חשובים מזה. אולי נבין שהשכנים שלנו הם גם בני אדם.
אני מקווה שלכל הנפגעים ברעידת האדמה בדרום-מזרח אסיה תהיה שנה קלה, ושהכל יעבור שם בשלום.
ולכל אלה שאיבדו את חייהם - יהי זכרם ברוך. אמא אדמה לוקחת את קורבנותיה.
שלום
| |
|