ובכן, לא יצא כמו העוגה שאכלתי בשבת, אבל מצד שני זה לא היה אותו מתכון. הכנתי את העוגה של פסקל פרץ-רובין, עם כמה שינויים חשובים (במיוחד בתחום הסוכר), והריהי לפניכם:
המצרכים (לתבנית של 20 על 30 ס"מ):
100 גרם (כוס) קוקוס
1 כוס קמח תופח (השתמשתי במלא)
1.5 כוסות סולת
1 כוס סוכר (ואפשר גם 0.75 כוס בכיף)
4 כפות שקדים גרוסים/טחונים
1 כוס שמן
6 ביצים בינוניות
1.5 כוסות מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מתפוז אחד (ואפשר גם משני תפוזים בכיף)
קליפה מגוררת מלימון אחד (לא חייבים, אבל היה לי)
חצי כפית תמצית וניל
לסירופ:
1 כוס סוכר
2.5 כוסות מים
מעט מיץ לימון/תפוזים
אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים היבשים
מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים
אפשר לקשט בפרוסות שקדים מלמעלה
שמים בתנור ב-180 מעלות כחצי שעה, עד שמזהיב ועובר את מבחן הקיסם
בזמן שהעוגה בתנור אפשר להכין את הסירופ:
מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ ומבשלים על אש קטנה עשר דקות
כשהעוגה והסירופ מוכנים והצטננו מעט, יש לשפוך את הסירופ על העוגה
הערות חשובות:
השתמשתי בבקבוק של 400 מ"ל מיץ תפוזים סחוט. כוס וחצי הלכו לבלילה והשאר לסירופ, שבו לא שמתי לימון.
העוגה שותה בצמא את הסירופ, אבל צריך לתת לו זמן להיספג ואז לשפוך שוב. בסוף זה צריך להיראות כאילו יש עודפי נוזלים בצד והעוגה כמעט שוחה. אל דאגה, כמה שעות אחר כך הכל יספג. אולי אפשר לחורר או לחרוץ קצת את העוגה במרכזה לספיגה טובה יותר באמצע.
ולמרות זאת, בכמויות המתוארות פה יוצא יותר מדי סירופ. לכאורה אפשר מלכתחילה להשתמש בפחות מים, אבל אני חוששת שאז זה ייצא מתוק מדי. אתם יודעים מה? אולי אפשר לסכם על הפחתה גם של הסוכר וגם של המים.
סטיילינג וצילום: מ.זילברמן