כינוי:
בת: 53 תמונה
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
פברואר 2009
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
| 2/2009
פוסט אורח: לטמון את הראש בחול ואת היד בצלחת תתכונן, היא אמרה לי ביום שלישי, "אני מקבלת פילה יען בעוד יומיים. תארגן לנו איזו ארוחת ערב סביב היען הזה".
לפני שבע שנים, כשהבת שלי הייתה בת שנתיים וחצי, הלכנו לספארי וראינו יען רץ לצידנו ומשיג אותנו (לא בגלל שהוא היה כזה מהיר, אלא בגלל שעצרנו). "תראי איזה יען יפה" אמרתי לה, והיא, שהפנימה יפה את סיפורי האגדות שהקריאו לה כל לילה, אמרה לי: "אבא, זה לא סתם יען יפה. זה יען יפה תואר!" מיכלי, אמרתי לה כשהנתחים הגיעו הביתה, "זה לא סתם פילה יען יפה. זה פילה יען יפה תואר!". "כן כן", היא מלמלה בחוסר סבלנות. "אני הולכת לראות 'עקרות בית נואשות'. תקרא לי כשהאוכל יהיה מוכן. אה, ויהיה נחמד אם גם תכתוב על זה פוסט אחר כך". אז הכנתי. וכתבתי.
לפני השמחה העיקרית, מנה ראשונה של עשר דקות הכנה:
טרטר לוקוס עם אבוקדו ואפרסמון (2 יח')
מרכיבים: 150 ג' נתח פילה לוקוס נקי וקצוץ גס אבוקדו בשל חתוך לקוביות בגודל 1 סמ' אפרסמון רך חתוך לקוביות בגודל 1 סמ' (ואפשר גם מנגו בעונה) עירית כף מרטיני ביאנקו 2 כפות חומץ בלסמי 2 כפיות שמן שומשום
הכנות: משרים את הדג הנא במרינדה של מרטיני, חומץ ושמן שומשום ל-10 דקות
הרכבה: דוחסים את כל המרכיבים בשכבות לתוך טבעת בסדר הבא: לוקוס,עירית קצוצה (או עולש, למי שמעדיף), אפרסמון, אבוקדו. מיץ לימון (או ליים) למעלה ילך עם זה מצויין, אישית – אני לא אוהב את זה.
ככה זה נראה בסוף:
ועכשיו – לחתן השמחה: הפילה של היען, כמו הבעלים שלו, לא מבין התחכמויות: הכי פשוט זה הכי טוב. מחבת ברזל יצוק כבדה במיוחד, להבה חזקה ומעט פלפל. זה כל מה שהוא צריך, אבל קודם כל, נכין את התוספות.
ראגו פטריות ברוטב יין:
חומרים: העקרון בתבשיל הזה פשוט: כמה שיותר סוגי פטריות, יותר טוב. השתמשתי בשלושה סוגי פטריות טריות, ועוד אחת יבשה (בתמונה):
משמאל לימין: פטריות יער של תקוע, פטריות פורטובלו, פטרית שמפיניות אחת, גדולה כמו הפטריה בפרסומת של אגיסטן
בנוסף, השתמשתי גם בפטריות פורצ'יני מיובשות. בצלי שאלוט קצוצים גס 3 שיני שום קצוצות בזיליקום קצוץ כוס ציר בקר. חצי כוס/כוס יין אדום
הכנה: שמים בקערה את הפטריות המיובשות, שופכים עליהן חצי כוס מים רותחים
קוצצים את השאלוטים, ומטגנים בחמאה עד שמזהיב. מוסיפים את השום והבזיליקום, ומערבבים מוסיפים את כל הפטריות הטריות, ממתינים שתי דקות ,שופכים מעל את כוס ציר הבקר, ומערבבים היטב. מוסיפים את היין האדום, מוציאים את הפטריות המיובשות מהמים, קוצצים גס ומוסיפים לתערובת. מערבבים וממתינים עוד כ-5 דקות על להגשה.
במקביל, מכיוון שהכנתי פטריות, חתכתי תפוחי אדמה קטנים לצורת פטריות, ולאחר בישול קצר (10 דק') הם נדדו לתנור, עם שמן זית וטימין.
כשהכל כמעט מוכן, ורק אז, מגיע תור פילה היען: מחבת כבדה של ברזל יצוק, להבה חזקה, 2 דקות מקסימום מכל צד, וקדימה לצלחת.
ככה זה נראה בסוף:
כתב. והכין. וצילם. ושם אחר כך את הכלים במדיח: מיכאל
| |
|