לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

עניינימים


לראות את התמונה הקטנה
Avatarכינוי: 

בת: 53

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2009    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

2/2009

עוגת סולת תפוז (משופרת)


ובכן, היום ניסיתי עוד אלתור על עוגת הסולת ונראה לי שהגעתי לתוצאה המושלמת. השינוי העיקרי הוא שבמקום להכין סירופ של מים וסוכר, פשוט שופכים מיץ תפוזים ישירות על העוגה. זה גם יוצא ככה פחות מתוק. וחוץ מזה גם הוספתי חתיכות קטנות של ג'ינג'ר ממותק. ואגב, אני משוכנעת שאפשר לעשות אותו דבר עם לימונדה במקום מיץ תפוזים.

 

המצרכים (לתבנית של 20 על 30 ס"מ):

100 גרם (כוס) קוקוס

1 כוס קמח תופח (השתמשתי במלא)

1.5 כוסות סולת

1 כוס סוכר

4 כפות שקדים גרוסים/טחונים

0.75-1 כוס ג'ינג'ר ממותק חתוך לקוביות קטנות

 

1 כוס שמן

6 ביצים בינוניות

1.5 כוסות מיץ תפוזים

קליפה מגוררת משני תפוזים

חצי כפית תמצית וניל

 

במקום סירופ:

1 כוס מיץ תפוזים

 

אופן ההכנה:

מערבבים את החומרים היבשים

מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים

אפשר לקשט בפרוסות שקדים מלמעלה

שמים בתנור ב-180 מעלות כחצי שעה, עד שמזהיב ועובר את מבחן הקיסם

 

 

כשהעוגה הצטננה מעט, יש לשפוך עליה את כוס מיץ התפוזים. שימו לב שתהליך הספיגה הוא קצת אטי, אז צריך להיות סבלניים, וזה בסדר גמור אם בסוף העוגה נראית מוצפת בצדדים. בסוף הכל יספג.

נכתב על ידי , 9/2/2009 15:23   בקטגוריות קדימה אוכל  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ג'וליאנה ב-10/2/2009 07:49



280,300
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לmichaly אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על michaly ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)