ובכן, היום ניסיתי עוד אלתור על עוגת הסולת ונראה לי שהגעתי לתוצאה המושלמת. השינוי העיקרי הוא שבמקום להכין סירופ של מים וסוכר, פשוט שופכים מיץ תפוזים ישירות על העוגה. זה גם יוצא ככה פחות מתוק. וחוץ מזה גם הוספתי חתיכות קטנות של ג'ינג'ר ממותק. ואגב, אני משוכנעת שאפשר לעשות אותו דבר עם לימונדה במקום מיץ תפוזים.
המצרכים (לתבנית של 20 על 30 ס"מ):
100 גרם (כוס) קוקוס
1 כוס קמח תופח (השתמשתי במלא)
1.5 כוסות סולת
1 כוס סוכר
4 כפות שקדים גרוסים/טחונים
0.75-1 כוס ג'ינג'ר ממותק חתוך לקוביות קטנות
1 כוס שמן
6 ביצים בינוניות
1.5 כוסות מיץ תפוזים
קליפה מגוררת משני תפוזים
חצי כפית תמצית וניל
במקום סירופ:
1 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים היבשים
מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים
אפשר לקשט בפרוסות שקדים מלמעלה
שמים בתנור ב-180 מעלות כחצי שעה, עד שמזהיב ועובר את מבחן הקיסם
כשהעוגה הצטננה מעט, יש לשפוך עליה את כוס מיץ התפוזים. שימו לב שתהליך הספיגה הוא קצת אטי, אז צריך להיות סבלניים, וזה בסדר גמור אם בסוף העוגה נראית מוצפת בצדדים. בסוף הכל יספג.