מדי פעם אני קוראת על מחקרים שונים שעשו אנשים מלומדים ממוסדות מכובדים ואני תוהה איך זה שאנשים מממנים את המחקרים האלה. אתמול, למשל, דיווחו כל אמצעי התקשורת על מחקר שערכו חוקרים מבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת הרווארד על סוגים שונים של דיאטות, ומה גילו החוקרים המלומדים? שכדי לרדת במשקל צריך לאכול מעט, ולא ממש משנה מה בדיוק אוכלים. (התזונאית הלא ממש מבריקה שהתארחה בתוכנית הבוקר של ערוץ 10 טענה שאפשר לאכול הכל, כל עוד שומרים על כמות מוגדרת ונמוכה של קלוריות, כאילו שאין סתירה מהותית במשפט הזה).
את זה שצריך לאכול מעט גם אני הייתי יכולה להגיד ולי אין תואר מהרווארד. ומה שהמחקר כנראה לא אומר (כנראה, כי קראתי רק את הכותרות בעיתון, שממילא מציג רק גרסה שטחית של המחקר) זה שאמנם בכל מקרה צריך לאכול מעט בלי קשר לסוג המאכל, אלא שיש מאכלים שאכילתם גורמת לשובע ממושך יותר או רמת סוכר מאוזנת, מה שמקטין את הסיכון שתאכלו יותר מדי.
אצלי, אגב, המצב מעט בעייתי מבחינת הדיאטה. אני נמצאת 4 קילו מעל המשקל האופטימלי מבחינתי ו-4 קילו מתחת למשקל בתקופה הלא רזה שלי, מה שיוצר בעייה חמורה מבחינת מצאי המכנסיי, שנקנו בשתי התקופות האלה ורק בהן. מזל שיש לי הרבה טרנינגים.