לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

עניינימים


לראות את התמונה הקטנה
Avatarכינוי: 

בת: 53

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2009    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

3/2009

או מיי גונדי


כזכור, לפני שבועיים שודר במסגרת "החברים של נאור" פרק ובו הוזכר המאכל הפרסי גונדי. מובן שלא שמעתי עליו מימיי, אבל בגלל שבן זוגי אמר שזה טעים, מייד יצא לדרך "פרויקט גונדי". בעזרתכם, כלומר בעזרת אחת ט', הגעתי לבלוג הזה, ושם למדתי את המידע החשוב שגונדי לא עושים מקמח חומוס, אלא מחומוס קלוי טחון. מומלץ לקנות בחנויות תבלינים שבהן יטחנו לכם אותו מול העיניים.

 

בכל אופן, לאחר קניית כל המצרכים הדרושים (את העוף, כלומר את חזה העוף, גם רצוי מאוד שיטחנו מול עיניכם. שתהיה בטוחים שמדובר בחזה עוף ולא תערובת שכוללת מקורים וכנפיים) ניגשנו למלאכה, רק שכרגיל אילתרנו קצת על המתכון, ובמרק, שהכנתו היא השלב הראשון, שמנו הרבה ירקות (גזר, דלעת, שורש פטרוזיליה, בצל וגרגירי חומוס שלמים שהושרו מבעוד מועד ל-24 שעות), ולא רק תפוחי אדמה כמו במתכון.

 

בקיצור, יצא מצוין. נא לא לרמות עם התבלינים, שאחרת תאבדו את כל הייחוד הפרסי, ובמיוחד רצוי שלא להבהל מאנשים שאומרים לכם שאם תמצמצו לשנייה הגונדי שלכם ייצא אבן. אם תעשו קציצות עגולות ולא מהודקות, הכל יהיה בסדר.

 

אגב, לא מצוין במתכון הזה, אבל כן צוין במתכונים אחרים וגם אנחנו נהגנו ככה כי חיכינו שהמרק ירתח - עיסת הגונדי עמדה כמה דקות לפני הכנת הקציצות.

 

עוד אגב אחד, קילו עוף טחון + 2 כוסות אורז מלא + ככה וככה ירקות במרק הספיקו לשש מנות, שנאכלו בשתי ארוחות (היינו רעבים ולא היתה שום תוספת אחרת).

 



נכתב על ידי , 22/3/2009 15:11   בקטגוריות קדימה אוכל  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של האופה היפה ב-22/3/2009 19:24



280,300
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לmichaly אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על michaly ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)