ראשיתה של העוגה המשובחת הזאת, אם יורשה לי להעיד על עיסתי, היא במתכון הזה. אמנם כשניסיתי לעשות אותו הוא לא הצליח לי (יצא לי דליל מדי ולא נהיה מזה כדורים), אבל הפוטנציאל זעק לשמים, ולכן החלטתי להעביר אותו למגרש הפרטי שלי, הלא הוא מגרש העוגות הבחושות. תרשמו תרשמו:
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
100 גרם חמאה רכה
1 קופסת חלב מרוכז/ממותק/משומר (יש בטיב טעם)
2 ביצים
קליפה מגוררת משני תפוזים גדולים
100 גרם קוקוס
1 כוס קמח תופח
חצי כוס נוזלים (אני השתמשתי ברבע כוס חלב, שמינית כוס ליקר תפוזים ושמינית כוס מיץ תפוזים)
ככה וככה תפוזים סיניים ממותקים חתוכים
קמצוץ הל טחון
אופן ההכנה:
מערבבים את הכל, שמים בתבנית ומשם לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-50 דקות או עד שעובר את מבחן הקיסם.
ולהבדיל: התחלתי היום את דיאטת אחרי-החג שלי, שכוללת את ההחלטה החמקמקה לאכול פחות, ואת ההחלטה הקשוחה לא לאכול כלום אחרי שבע בערב בימי חול (עם שאיפה להקדים את זה לשש, אבל קבעתי שבע, כדי לא לצאת מתוסכלת אם לא אצליח לעמוד בשעה קודם). תפוחי ארץ ישראל - הישמרו לנפשותיכם.