|
עניינימים לראות את התמונה הקטנה |
כינוי:
בת: 53 תמונה
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
אפריל 2009
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | |
| 4/2009
לידיעת מי שהולך להכין את ניוקי הסולת של אהרוני ("7 ימים", 17.4) קודם כל, אפשר בהחלט להחליף את החמאה בשמן זית. אפילו רצוי, כי אני חושדת שעם חמאה זה ייצא כבד מדי. דבר שני, אפשר להתפרע הרבה יותר עם התיבול. אני, למשל, הוספתי בצל מטוגן יבש ותערובת של בצל מטוגן, פיסטוקים ועוד ירק שלא זיהיתי, אולי שמיר. בקיצור, תערובות כאלה לתיבול אורז מאוד יתאימו כאן, וגם קוביות תיבול כמו של דורות. ודבר אחרון, אפשר לוותר על החלק של הקירור והכנת הניוקי, ופשוט לשים את התערובת כמו שהיא בתבנית ולהכניס לתנור למעין פשטידה.
מה אתם אומרים? מתכון כי אין לכם את העיתון? נו טוב, הנה הוא מהזיכרון:
המצרכים: 1 ליטר חלב 250 גרם סולת חצי כוס שמן (רצוי, כמובן, זית) מלח פלפל תערובת תבלינים כלשהי ו/או קוביות תיבול 100 גרם פרמזן מגורר + 50 גרם פרמזן מגורר לאחר כך (אני מניחה שאפשר גם עמק מגורר) 2 ביצים טרופות
אופן ההכנה: מחממים בסיר את החלב, המלח והפלפל, כמעט עד לרתיחה. מוסיפים בזרם דק את הסולת ומערבבים כל הזמן עד שסמיך למדי מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עד שכל השמן נבלע בתערובת אם אתם משתמשים בקוביות תיבול הוסיפו אותן גם כן מורידים מהאש מוסיפים את הביצים, 100 גרם גבינה מגוררת ותערובת תיבול יבשה, אם אתם משתמשים באחת מערבבים הכל לתערובת אחידה
אם בחרתם בגרסת אהרוני, בשלב הזה צריך לשים את התערובת בכלי מלבני, זה אמור להיות בערך בגובה סנטימטר, ולקרר. אחר כך, כשזה מתקשה קצת, לחתוך עיגולים או מלבנים, לסדר בתבנית אחרת בצורת רעפים, לפזר מלמעלה עוד גבינה מגוררת (אפשר גם כמה קוביות חמאה בשלב זה) ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שמזהיב.
אם בחרתם בגרסה העצלנית שלי, פשוט שימו בתבנית, פזרו מעל גבינה וכו', והכניסו ישר לתנור.
| |
|