|
עניינימים לראות את התמונה הקטנה |
כינוי:
בת: 54 תמונה
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
יוני 2009
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | | | |
| 6/2009
דובשניות לשבת בקלי קלות "נראה לי שאולי מתישהו אנסה להכין דובשניות", אמרתי בבוקר. אתם יודעים מה זה אומר, נכון? מי שענה שבטח הגעתי הביתה ומייד התחלתי בהכנת הדובשניות טועה, ואני מזועזעת מהעובדה שזה מה שאתם חושבים עליי. זה לקח לי לפחות שבע שעות עד שחיפשתי בגוגל "דובשניות" (בלי המרכאות כמובן. גם לפיגור שלי יש גבול) ורק אז ניגשתי למלאכה.
לא יודעת מיהי חנית10 שבחרתי את המתכון שלה, אבל אני מודה בחום לה ולסבתה, וממש כמעט ולא אלתרתי על המתכון הזה, שאכן הוא פשוט להפליא וטעים באותה מידה. אז יאללה, קבלו:
המצרכים (לכ-40 דובשניות): 100 גרם חמאה (נראה לי שזה יעבוד גם עם חצי כוס שמן) שליש כוס סוכר חום רבע כוס דבש 1 ביצה 1 כף חלב
1.75 כוסות קמח תופח חצי כפית קינמון קמצוצי ציפורן, הל, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי (במקור היה שם רק עוד חצי כפית ציפורן, אבל אני לא לגמרי מחבבת ציפורן, ולעומת זאת כן מחבבת תבלינים אחרים)
אופן ההכנה: מערבלים במהירות גבוהה את החמאה והסוכר והביצה והדבש והחלב
מוסיפים במהירות מאוד נמוכה (או ביד) את הקמח והתבלינים
שמים במקרר לשעה לפחות מוציאים, עושים כדורים ומועכים אותם לכדי עוגיות
(לא ניסיתי, אבל נראה לי שאם תצפו את העוגיות לפני ההכנסה לתנור בסוכר ואז באבקת סוכר ותאפו אותן
ככה, יש סיכוי שזה ייצא דומה יותר לדובשניות הקלאסיות, אבל אז אולי הייתי
מפחיתה קצת מכמות הסוכר המקורית)
שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-180 מעלות 10-12 דקות, עד שנוצרים סדקים
מוציאים וכשעדיין חם מפזרים אבקת סוכר (אם לא הוספתם אותה עוד קודם), אם כי ממש לא חייבים
| |
|