|
עניינימים לראות את התמונה הקטנה |
כינוי:
בת: 54 תמונה
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
אוגוסט 2009
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | | | |
| 8/2009
עוגת אגוזים זוכרים שחיפשתי פה בבהילות את המתכון לעוגת הפראלין של רוני ונציה? אז בסוף נמצא גזיר העיתון המיוחל (ובינתיים המתכון עלה לאינטרנט), והיום, לרגל משחקה של חיפה, הכנתי אותה, עם כמה שינויים קטנים.
בתור התחלה, תשכחו ממחית פראלין שנמכרת בחנויות המתמחות. במקומה פשוט אפשר להשתמש בנוטלה. זה בדיוק מה שאני עשיתי.
דבר שני, כתוב להשתמש בכוס אגוזים שהם בערך 130 גרם. ההמלצה שלי היא לקנות שקית שמכילה 200 גרם, ואת יתרת האגוזים לשים כמו שהם בעוגה, שיהיה בה משהו נגיס.
דבר שלישי, אני השתמשי בחצי כוס ועוד שמינית כוס של שמן קוקוס במקום חמאה, זה נתן לזה ארומה נפלאה.
דבר רביעי, זמן האפייה בערך כפול ממה שנכתב במתכון המקורי. לפחות זה מה שהיה אצלי. היו ערניים ומוכנים עם הקיסם ביד.
אה, וכמובן קמח תופח במקום מה שכתוב שם.
בהצלחה.
המרכיבים :(קייק שילגניא תינבתל)
1 כוס 130) גרם) אגוזי לוז קלויים וקלופים
1 ו1/4- כוסות 175) גרם) קמח תופח
125 גרם חמאה רכה / חצי כוס + שמינית כוס שמן קוקוס
3/4 כוס 150) גרם) סוכר
1/4 כוס נוטלה
3 ביצים
1 ו1/4- כפיות תמצית וניל טהור
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך 160) מעלות).
- במכל מעבד מזון טוחנים את האגוזים עם 1/4 כוס מהקמח, עד לקבלת אבקה (לא לעבד יותר מדי, כדי שהתערובת לא תהפוך למחית).
- בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר בעזרת הוו השטוח, עד לקבלת
תערובת תפוחה וקלילה. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים. מוסיפים את
הביצים בזו אחר זו ומערבלים היטב לאחר כל הוספה. לבסוף מוסיפים את הווניל.
- מנפים ביחד לקערה בינונית את כוס הקמח שנותרה.
מוסיפים פנימה את האגוזים הטחונים ומערבבים היטב. במהירות נמוכה מוסיפים
את תערובת האגוזים לתוך בלילת הבצק ומערבלים מעט, רק עד לקבלת תערובת
אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת ואופים כשעה עד שהעוגה בצבע זהוב וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי (אם העוגה משחימה
מדי, מכסים בנייר אלומיניום רופף.( מצננים בתבנית על רשת 10 דקות,
מסירים את התבנית וממשיכים לצנן על רשת.
| |
|