|
עניינימים לראות את התמונה הקטנה |
כינוי:
בת: 54 תמונה
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
אוקטובר 2009
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| 10/2009
סוג של עוגיות ריבה הכוונה המקורית שלי היתה להכין את המתכון הזה, כי אתם הרי כבר יודעים כמה הבלוג מעריץ את רוני ונציה ומתכוניה, אלא שמספר פאשלות (שלי) שעוד ידונו בוועדת חקירה מיוחדת גרמו לכך שהבצק לא היה במצב של לרדד ולקרוץ ממנו עוגיות, אלא גוש מתפורר, אבל לא היתה לי שום כוונה לבזבז משהו שמורכב מחמאה (ויתרתי על המרגרינה. זה פוגע ברגשותיי להכניס מרגרינה הביתה), אבקת סוכר, חלמונים, וניל וקמח - גוש מתפורר ככל שיהיה.
אז לקחתי תבניות חד פעמיות קטנות שבמקרה רכשתי יום קודם (ומשמשות אותי בדרך כלל כמבחן לעוגות שאני עושה בפעם הראשונה. בשביל לא לטעום מהעוגה המוכנה, שבדרך כלל מיועדת לאירוע כזה או אחר, ליד התבנית הגדולה אני ממלאה תבנית אחת קטנה מתערובת העוגה וכך מגלה איך היא יצאה) מעכתי בתוכן שכבה דקה של הבצק, מרחתי מעל שכבה של ריבה (וכן, אני יודעת שבעוגיות הריבה המקוריות הריבה לא נכנסת לתנור) ומעליה פוררתי עוד קצת מהבצק.
הכנסתי לתנור לכחצי שעה, הצלחתי איכשהו להתאפק ולא לאכול אותן חמות (כי ריבה חמה, יודע כל מי שחימם מתישהו סופגניה במיקרו ליותר מחמש שניות, יכולה לגרום לנזקים גדולים) והבוקר גיליתי כי הם יצאו מופלאות בדיוק כמו שדמיינתי.
חשוב לציין, אגב, שחלק מהצלחתן יש לזקוף לריבה שבה השתמשתי, ריבת יין של יקב תשבי, מוצר נפלא שחבל שגיליתי רק עכשיו. העוגיות הכהות נעשו עם ריבת סנגרייה והבהירות עם ג'לי ריזלינג (שקצת נזל בגלל המרקם), שניהם מהממים גם לאכילה בכפית. ומצד שני, העוגיות האלה יעבדו מצוין עם כל קונפיטורה. בניגוד לעוגיות הריבה הסנדוויצ'יות, שדורשות ריבה חלקה, כאן יתקבלו בברכה חלקי גוויות של פירות.
שתהיה שבת מקסימה.
 לפני הבילוי בתנור
 אחרי
| |
|