צחקנו, נהנינו והגיע הזמן לחזור לאוכל לאנשים שפויים, שהוא גם טעים, גם בריא וגם דיאטטי לעילא.
וזה הולך ככה:
המצרכים לסיר גדול (ושזה לא יפחיד אתכם. מרק, כידוע, מחזיק מעמד הרבה זמן במקרר ואף משתפר):
2 בצלים גדולים
6 קישואים
2-3 תפוחי אדמה
חצי צרור שמיר
רבע צרור פטרוזיליה
מלח
פלפל
אבקת מרק (לא חייבים)
קצת כמון
אגוז מוסקט
מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמשקיף, מוסיפים את הירקות (לקלף ולחתוך קודם, כן?) והעשבים, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. אחרי שרתח מוסיפים את שאר התבלינים.
אחרי שכל הירקות מתרככים טוחנים את המרק. מי שאוהב קצת דברים נגיסים במרק שלו יכול להוציא חלק מהירקות לפני הטחינה ולהחזיר אותם לאחר מכן. הצעת הגשה: לפזר למעלה זרעי דלעת קלויים קלות.
וקבלו גם טיפ דיאטטי על הדרך: אכילת מרק טחון כמנה ראשונה עוזר מאוד להורדה במשקל. קראו על זה עוד פה וגם פה.