היום ביליתי באפיות (+בישול מרק ארטישוק ירושלמי אחד) של שני דברים שראיתי בתוכניות בטלוויזיה. יצא מעולה ביותר, אז באתי לספר.
הדבר הראשון, שאפיתי כבר בבוקר, הוא ריבועי שקדים ולימון שראיתי בתוכנית העלומה "מתכון בטוח" (עד עכשיו זה שודר בשבת לפני "סודות מתוקים". לא ברור מה יהיה מהשבוע הבא). ברור שאלתרתי - קצת בכוונה והרבה בגלל אילוצים - אז שימו לב.
המצרכים לבצק:
150 גרם חמאה או שמן קוקוס (נחשו במה אני השתמשתי)
0.5-0.75 כוס אבקת סוכר (המתכון המקורי דיבר על כוס שהיא 120 גר'. אני השתמשתי ב-100 גר' ויצא מתוק מדי, אז 60 גר' זה חצי כוס ו-90 זה 0.75 כוס. תחליטו לבד)
כף מיץ לימון
כפית וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון
1 חלמון
1.5 כוסות קמח
המצרכים לציפוי:
1 חלבון
קליפה מגוררת מעוד חצי לימון
50-100 גרם שקדים טחונים (ממילא זה נמכר בשקיות של 100 גר'. תשתמשו בכמה שצריך
רבע כוס סוכר רגיל
אופציה מומלצת מאוד (למרות שטרם נוסתה): כפית ג'ינג'ר טחון
אופן ההכנה:
מכינים בצק מחומרי הבצק. מכינים מהבצק גליל או שניים בקוטר שבו תרצו את העוגיות (כן, הריבועים הפכו אצלי לעיגולים), עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר לחצי שעה לפחות (אפשר יותר ולדעתי גם אפשר להקפיא את הגלילים ולהוציא בעת הצורך).
הוציאו מהמקרר, חתכו את הגלילים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר ושימו בתבנית (ששמתם בה קודם נייר אפייה, כן?)
מרחו כל עוגייה בחלבון
פזרו על כל עוגייה שקדים טחונים
פזרו על כל עוגייה תערובת של סוכר לבן וקליפה מגוררת מחצי לימון. אם אתם אוהבים ערבבו לתערובת גם ג'ינג'ר. זה לגמרי ישפר את העוגיות.
הכניסו לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואפו עד שמשחים.

המתכון השני, שמצטנן ברגעים אלה, נלקח מהתוכנית של קרין גורן, אבל זה דווקא מתכון מלוח. היא קראה לזה "בית לזית", ולמרות המהות האייטיזית שלו, זה טעים בצורה שלא תאמן.
בניגוד לריבועי השקדים ולימון שעיגלתי, כאן עשיתי הכל במדויק לפי המתכון, ואתם מוזמנים גם. אבל אני מזכירה שבכל המתכונים המתוקים של גורן יש להפחית את כמות הסוכר בחצי.
בעצם כן צריך להקפיד על משהו שלא כתוב במתכון המקורי: לפני תחילת ההכנה הרתיחו את הזיתים במים נקיים כדי להוציא מהם את המרירות.
בתיאבון

