לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

עניינימים


לראות את התמונה הקטנה
Avatarכינוי: 

בת: 54

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2003    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

9/2003

סטטיסטיקה של גוויות


סטטיסטיקה היא המדע הכי מסוכן שיש. מסוכן, כי יש נטייה להתעלם מסטיות התקן ומהאחוזים הקטנים, וגם כי אפשר לפרש נתונים סטטיסטיים בכל מיני דרכים. איך אמר מישהו שלמד איתי פעם? אם יש מספיק נתונים, אפשר להוכיח כל דבר בעזרת סטטיסטיקה.
 
היום מתפרסם במעריב היום סקר שנעשה ובדק את הפרופיל הדמוגרפי של ההרוגים בפיגועי התאבדות בשלוש השנים האחרונות. מסתבר שהגיל הממוצע של ההרוגים (והכוונה לקורבנות, לא למחבלים המתפוצצים) הוא 34, הרבה יותר גברים נהרגים מנשים, יותר רווקים, ויותר בעלי הכנסה והשכלה נמוכות מאשר עשירים ומשכילים.
 
ועכשיו לכו תספרו את זה למשפחתו של ד"ר דוד אפלבוים. גבר נשוי, בן 50, משכיל וכפי הנראה גם עם הכנסה די גבוהה.
 
המשפט הבא שמופיע בכתבה, גרם לי להרים גבה והוא הוכחה שסטטיסטיקה אפשר לפרש בכל מיני דרכים, טפשיות ככל שיהיו: "בתי ספר, גני ילדים ומוסדות חינוך אחרים לילדים, שבאבטחתם מושקע על ידי הציבור ועל ידי הרשויות המקומיות הון עתק, לא היוו בכלל, כך מתברר, יעד לפיגועים". קשה לפספס את הביקורת המרומזת על בזבוז הכסף שמושקע באבטחת מוסדות חינוך ועמיר רפפורט, החתום על הכתבה, לא עצר לרגע לחשוב שאולי יש קשר מסויים בין ההשקעה הכספית לעובדה שאף פעם לא היה פה פיגוע בבית ספר (למרות שהמחתרת היהודית דווקא ניסתה. טוב, בבתי ספר של ערבים אין מאבטחים).
 
כאמור, מהסקר עולה כי רוב ההרוגים (53.1%) הם רווקים, אחריהם בתור (41.7%) הם הנשואים, אחר כך האלמנים (3%) ולבסוף הגרושים עם 2.1 אחוז בלבד. סופסוף נמצא יתרון גדול לגירושים. אין לי נתונים מדוייקים, אבל נראה לי שאחוז הגרושים באוכלוסיה הוא הרבה יותר מ-2.1 ולכן אין מנוס מהמסקנה שהגירושים טובים לבריאות (זה אם בן או בת הזוג לא עשו לכם את המוות במשפט).
נכתב על ידי , 14/9/2003 20:05  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של morcarmon ב-16/9/2003 12:54



280,332
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לmichaly אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על michaly ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)