(המתכון לא שלי, אלא של אמא של צוף, שהיתה הבנאדם הראשון והיחיד שגרם לי להשתמש במיונז בדעה צלולה).
המצרכים:
ככה וככה כרעי עוף, לפי המקום בתבנית. כרעיים שלמות, או חצויות, או בכלל רק פולקעס לעצלנים.
ככה וככה תפוחי אדמה שבושלו קודם (או הוקרנו במיקרו בכלי עם מעט מים) בשלמותם, חתוכים לרבעים לאורך, עדיין בקליפתם.
אבקת מרק בצל.
קצת מיונז.
אופן ההכנה:
מגלגלים את העופות ותפוחי האדמה באבקת מרק בצל, כך שיכוסו טוב טוב.
מניחים יפה בתבנית ומכסים בנייר כסף.
שמים בתנור בחום של כ-200 מעלות, לפרק זמן של כ-40 דקות (נדמה לי. אם אחרי 30-40 דקות העוף לא כמעט מוכן, סימן שצריך עוד).
מוציאים, מורידים את נייר הכסף, מורחים שכבה דקיקה של מיונז מלמעלה
מחזירים לעוד 10-15 דקות לתנור.
והנה עוד אחד. גם לכם יש מתכון בסיסי לעוף? כתבו אותו, קשרו לכל המתכונים הקודמים ויחד נהפוך לאויבי המהפכה התרנגולית.
המתכון של שלומית: שמים בתבנית קילו מלח גס, עליו שמים עוף שלם והיידה לתנור. "המלח סופג את כל השומן שמופרש, ומתקבל עוף עם עור פריך ובשר נימוח. יס יס".
המתכון של קוקסטה: כרעיים משוחות בפפריקה ואבקת מרק עוף על מצע של אבקת מרק דקה בתבנית, מוציאים קופסאת שימורים של מישמישים ושופכים מלמעלה, מכניסים ל כ 30-40 דקות ומקבלים עוף מתוק.
מתכונים נוספים יימצאו כנראה בתגובות (בכל זאת אני גם צריכה לעבוד פה ואין לי זמן להעתיק את המתכונים של כולכם).
עדכון: גאונה! הבחורה גאונה! ניסיתי אתמול את העוף של שלומית ויצא מדהים. 42.5 דקות הכנה נטו (40 דקות תנור רגיל ב-200 מעלות ועוד 2.5 דקות גריל, אם כי אנשים שמעדיפים את העוף שלהם מת לגמרי מוטב שישאירו את העוף בתנור 45-50 דקות) ו-43 דקות ברוטו.