לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

עניינימים


לראות את התמונה הקטנה
Avatarכינוי: 

בת: 54

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2005    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

10/2005

מבזק מרק


ניסיתי היום לראשונה להכין מרק אפונה מאפונה של סנפרוסט במקום אפונה יבשה. יצא מצויין, רק שאופן ההכנה משתנה מעט: אם אתם, כמוני, מאלה שמוסיפים למרק כמה קוביות של תפוח אדמה, הוסיפו אותם בהתחלה, יחד עם האפונה, ולא בסוף. זמן הבישול מתקצר לכ-20 דקות וכמובן שצריך להשתמש ביותר אפונה (כלומר, יותר אפונה בנפח).

 

בנוסף, אגוז מוסקט הולך מצויין עם מרק אפונה.

 

חג שמח.

 

ולבקשת חגית, המתכון:

 

1 כוס אפונה יבשה (*) או 1 שקית אפונת גינה שלל סנפרוסט

שמן זית

בצל גדול

כמה תפוחי אדמה

פטרוזיליה (לא חובה)

מלח

פלפל

אבקת מרק או מלח עשבים

אגוז מוסקט

כמון

 

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל בכמות נדיבה של שמן זית (מה זה נדיבה? שכבה קצת יותר עבה ממה שנהוג להשתמש רק כדי שהבצל לא יידבק)

מוסיפים את האפונה, קוביות תפוחי האדמה (בסביבות ה-10-15) והפטרוזיליה

מוסיפים מים רתוחים (לצערי אין לי כמות מדוייקת פה, כי זו היתה פעם ראשונה, אבל לדעתי השתמשתי בסיר של 2.5 ליטר ומילאתי אותו כמעט עד הסוף)

מוסיפים תבלינים (אני משתמשת במלח עשבים במקום מלח ואבקת מרק - המהדרין מוסיפים את התבלינים רק בסוף. לי אין סבלנות לדקויות האלה)

מבשלים 20 דקות

אחרי שמוודאים שתפוחי האדמה כבר רכים מכבים את האש, מוציאים בערך שליש או רבע מתוכן הסיר ואת מה שנשאר טוחנים בעזרת בלנדר סטיק. מחזירים את הרבע או השליש שהוצאנו קודם כדי שבכל זאת יהיו דברים נגיסים בפנים (ככה אני אוהבת, אבל אפשר לטחון הכל או לא לטחון בכלל)

 

(*) אם משתמשים באפונה יבשה, שמים 5 כוסות מים רתוחים, מבשלים 20 דקות, מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עוד 20 דקות. השאר אותו דבר.

 

וכזכור: מרק הוא מהמאכלים שטעימים יותר למחרת ולכן אפשר בשקט לעשות כמות גדולה יותר. הכמות שלהלן מספיקה לבנאדם אחד, כולל לארוחה שלמחרת, או מקסימום לשני אנשים לא מאוד רעבים.

נכתב על ידי , 17/10/2005 19:47   בקטגוריות קדימה אוכל  
13 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של גע&quot;ס ב-31/10/2005 09:42



280,333
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לmichaly אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על michaly ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)