חנוכה הגיע מוקדם השנה לביתי הקט וכבר אתמול הכנו פה כמות יפה של לביבות. מה שיפה בלביבות של חנוכה זה שמדובר במאכל היחיד בעולם שהמתכון שלו הולחן ("מה, מה, תפוח אדמה / עם מלח וקמח, ביצה / אם את רוצה, אפשר גם עם בצל / אבל העיקר זה - / מה, מה תפוח אדמה"). משום כך, לא טרחתי למצוא מתכון, אלא פעלתי על פי המתכון המזמר.
מכיוון שיש לי מעבד מזון, שלב גירור תפוחי האדמה היה פשוט במיוחד. בחרתי בגירור גס, כי ככה אני אוהבת. תפוחי האדמה חולקו לשלוש קערות והכנו מהם שלושה סוגי לביבות: קלאסיות, לביבות עם בצל ופרמז'ן ולביבות עם בטטה בתיבול בהרט.
אין תמונות, אבל תאמינו לי שיצא מופלא. למעשה, בשעה זאת מתחממות להן כמה לביבות שנשארו, כשעליהן שמתי מוצרלה באפלו. אולי תהיה תמונה, אם לא אוכל הכל קודם.