לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

עניינימים


לראות את התמונה הקטנה
Avatarכינוי: 

בת: 54

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2006    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

1/2006

מרק ארטישוק ירושלמי - טייק 1


המצרכים:

ארטישוק ירושלמי

תפוח אדמה

מים

 

התבלינים:

מלח/מלח עשבים

פלפל

זרעי הל

אגוז מוסקט

ג'ינג'ר

פטרוזיליה קצוצה דק

 

הכלי שהופך הכל למושלם:

בלנדר מוט

 

הערות:

בעולם מושלם היה לי מספיק ארטישוק ירושלמי ומספיק סבלנות לקלף אותו ולא היה צורך להשתמש בתפוח אדמה.

 

לפני הטחינה הוציאו את זרעי ההל, אלא אם כן אתם ממש בעניין.

 

מרק הוא מאכל שאסור לאכול מייד כשהוא מוכן, ולא בגלל שהוא חם. סליחה אם אני נשמעת קצת כמו אייל שני, אבל המרק צריך להירגע מטראומת הבישול ולתת לכל מרכיביו להתוודע זה לזה ולהשלים עם גורלם המשותף. אחרי שהוא עומד קצת הוא גם נעשה מעט יותר סמיך.

 

תיבול טוב הוא כזה שאפשר לזהות רק מהכף השנייה (או הביס, אם בישלתם משהו מוצק) או אפילו קצת אחרי. אם בטעימה הראשונה הרגשתם את הג'ינג'ר - סימן ששמתם יותר מדי ממנו. כנ"ל לגבי אגוז המוסקט.

 

לו היתה לי בבית שמנת חמוצה, היה יכול להיות מאוד מוצלח לשים כף ממנה מעל כל קערת מרק שאני מגישה.

נכתב על ידי , 20/1/2006 16:10   בקטגוריות קדימה אוכל  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אביבה ב-22/1/2006 22:02



280,327
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לmichaly אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על michaly ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)