המצרכים:
ארטישוק ירושלמי
תפוח אדמה
מים
התבלינים:
מלח/מלח עשבים
פלפל
זרעי הל
אגוז מוסקט
ג'ינג'ר
פטרוזיליה קצוצה דק
הכלי שהופך הכל למושלם:
בלנדר מוט
הערות:
בעולם מושלם היה לי מספיק ארטישוק ירושלמי ומספיק סבלנות לקלף אותו ולא היה צורך להשתמש בתפוח אדמה.
לפני הטחינה הוציאו את זרעי ההל, אלא אם כן אתם ממש בעניין.
מרק הוא מאכל שאסור לאכול מייד כשהוא מוכן, ולא בגלל שהוא חם. סליחה אם אני נשמעת קצת כמו אייל שני, אבל המרק צריך להירגע מטראומת הבישול ולתת לכל מרכיביו להתוודע זה לזה ולהשלים עם גורלם המשותף. אחרי שהוא עומד קצת הוא גם נעשה מעט יותר סמיך.
תיבול טוב הוא כזה שאפשר לזהות רק מהכף השנייה (או הביס, אם בישלתם משהו מוצק) או אפילו קצת אחרי. אם בטעימה הראשונה הרגשתם את הג'ינג'ר - סימן ששמתם יותר מדי ממנו. כנ"ל לגבי אגוז המוסקט.
לו היתה לי בבית שמנת חמוצה, היה יכול להיות מאוד מוצלח לשים כף ממנה מעל כל קערת מרק שאני מגישה.