אני עדיין בעניין הספר עם המתכונים מהספרים (הקובה האדומה יצאה מאוד מוצלחת, תודה ששאלתם) והיום הכנתי חצילים אפויים בטחינה, יוגורט עזים וסומק, גם הוא על פי "יסמין" של אלי עמיר.
המצרכים ל-6 סועדים:
6 חצילים בלאדי (אין לי מושג מה זה אומר. השתמשתי בשני חצילים רגילים)
חצי ליטר יוגורט עזים (אל תגלו לאף אחד, אבל השתמשתי ביוגורמה, שהוא יוגורט כבשים)
4 כפות טחינה גולמית
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
מיץ משתי עגבניות אדומות
1 כף סומק
מלח ופלפל גרוס טרי
4 כפות צנוברים קלויים
2 כפות שבבי פיסטוקים (אני ויתרתי)
אופן ההכנה:
@ קולים את החצילים על אש גלויה (על הגז, נו).
@ מערבבים בקערה את היוגורט עם הטחינה, שמן הזית, מיץ הלימון, הפטרוליה והשום. פותחים כל חציל לאורך ויוצקים את הרוטב על שני החלקים.
@ מעבירים לתבנית ואופים במשךך 6 דקות.
@ יוצקים על כל חציל את מיץ העגבניות, מפזרים סומק, מלח ופלפל וצנוברים.
@ מגישים חם.

ככה זה נראה לפני ששמתי את הצנוברים. המצלמה דפוקה, המתכון לא. יצא טעים שאתם לא מאמינים