כי חבל שתעברו את החורף בלי הפלא הזה שכל כך פשוט להכנה וכל כך טעים וזול.
טגנו במעט יותר שמן זית ממה שנחוץ כדי שלא ידבק בצל גדול שנחתך לחתיכות גדולות עד שקיפות
הוסיפו עדשים (אני משתמשת בירוקים. האדומים נראים לי עדינים מדי למרק ולגבי החומים לא גיבשתי דעה) ומים ביחס של חמש כוסות מים על כל כוס עדשים ובשלו כעשרים דקות.
אחרי עשרים דקות הוסיפו קוביות קטנות של תפוחי אדמה, מלח עשבים, פלפל וכמון ובשלו עוד כ-20-30 דקות או עד שהכל רך מספיק (בשלב הזה אני נוהגת ללכת להתקלח)
הוציאו לכלי אחר את רוב תפוחי האדמה וטחנו את תכולת הסיר עם בלנדר מוט. אפשר להשתמש גם עם מועך פירה או לא למעוך בכלל, אבל אז התוצאה פחות מנחמת.
וזהו. רצוי לדחות ככל הניתן את שלב האכילה, כי כזכור לכולנו מרק נהיה טעים יותר ככל שהוא עומד יותר, אבל לא יהיה מופרך להניח שלא תוכלו להתאפק.
2 כוסות עדשים הניבו ארבע מנות גדולות ועוד קצת.