לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

עניינימים


לראות את התמונה הקטנה
Avatarכינוי: 

בת: 54

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2006    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

10/2006

כולם פה יודעים איך להכין מרק עדשים?


כי חבל שתעברו את החורף בלי הפלא הזה שכל כך פשוט להכנה וכל כך טעים וזול.

 

טגנו במעט יותר שמן זית ממה שנחוץ כדי שלא ידבק בצל גדול שנחתך לחתיכות גדולות עד שקיפות

 

הוסיפו עדשים (אני משתמשת בירוקים. האדומים נראים לי עדינים מדי למרק ולגבי החומים לא גיבשתי דעה) ומים ביחס של חמש כוסות מים על כל כוס עדשים ובשלו כעשרים דקות.

 

אחרי עשרים דקות הוסיפו קוביות קטנות של תפוחי אדמה, מלח עשבים, פלפל וכמון ובשלו עוד כ-20-30 דקות או עד שהכל רך מספיק (בשלב הזה אני נוהגת ללכת להתקלח)

 

הוציאו לכלי אחר את רוב תפוחי האדמה וטחנו את תכולת הסיר עם בלנדר מוט. אפשר להשתמש גם עם מועך פירה או לא למעוך בכלל, אבל אז התוצאה פחות מנחמת.

 

וזהו. רצוי לדחות ככל הניתן את שלב האכילה, כי כזכור לכולנו מרק נהיה טעים יותר ככל שהוא עומד יותר, אבל לא יהיה מופרך להניח שלא תוכלו להתאפק.

 

2 כוסות עדשים הניבו ארבע מנות גדולות ועוד קצת.

נכתב על ידי , 29/10/2006 15:09   בקטגוריות קדימה אוכל  
24 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ארז ב-22/1/2007 22:46



280,332
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לmichaly אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על michaly ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)