הייתי משוכנעת שכבר כתבתי על זה פה, אבל לא מצאתי בחיפוש, אז מקסימום תקראו שוב.
מרק החומוס הוא נחמה חורפית פחמימתית מעולה, ללא הרגשת הכובד של אוכל מוצק וגם כנראה פתרון טוב לדיאטה.
המצרכים (לשש מנות):
1 שקית חומוס מבושל קפוא של סנפרוסט. אין שום סיבה להשתמש במשהו אחר. באנו לפה ליהנות ולא לעבוד קשה ולדאוג מפני תופעות לוואי. שלא לדבר על זה שעם החומוס של סנפרוסט אפשר להחליט על הכנת המרק מעכשיו לעכשיו ולא מעכשיו לעוד 24 שעות.
תפוחי אדמה. אני יודעת שרובכם נגד, אבל אין לי שום כוונה להכנע לתעמולה אנטי פחמימתית.
בטטות. למרות האמור לעיל, אפשר לוותר על תפוחי האדמה ולהשתמש בבטטות או בנוסף.
דלעת. לא חייבים, אני בעד חופש האילתור, אבל כתום עושה טוב למרק הזה
גזר. על זה אני חוששת שאתעקש איתכם.
בצל בקוביות די גדולות שטוגן קודם בשמן זית. אתמול, למשל, שכחתי להוסיף וגם כמעט שכחתי להוסיף לפוסט. בהתחלה נראה כאילו זה חסר, אבל אחרי לילה במקרר הטעם התעבה גם בלי הבצל (ובעיקר השמן זית). אם אתם מתכוונים לאכול את המרק מייד, אל תשכחו אותו.
תבלינים לפי הטעם. מלח/מלח עשבים, פלפל, כמון (חובה!), זרעי הל
פטרוזיליה
אופן ההכנה:
שמים הכל בסיר גדול עם מים ומבשלים עד שמתרכך (משום מה יש אנשים שחושבים שלדלעת אסור להתפורר. אני מגנה אנשים אלה, אבל מציעה להם להוסיף את הדלעת בהמשך. וגם את הבטטה. שימו לב שגרעיני החומוס כבר מבושלים, כך שהם חסרי משמעות מבחינת זמן הבישול) את התבלינים מוסיפים רק אחרי שמגיע לרתיחה ואז גם מנמיכים את האש (תהרגו אותי אם אני זוכרת למה, אבל ככה זה. נדמה לי שהמלח מעכב את הרתיחה הראשונית או משהו), מוציאים בערך שליש מהמוצקים שאינם חומוס וטוחנים בבלנדר יד את השאר. מחזירים את הירקות שהוצאנו וזהו.