בזמן שהשורות האלה נכתבות, מתקררות להן שתי העוגות שהכנתי. שתי עוגות? כן כן. מכירים את זה שבפעם הראשונה שמנסים מתכון מסוים לא מאלתרים? אז אני לא מכירה. האמת שלא מדובר באלתור כל כך מהפכני. פשוט היתרון והחסרון של העוגה הזאת היא שהיא מאוד כבדה, אז במקום להשתמש בקמח רגיל עם רבע כפית אבקת אפייה, השתמשתי בקמח תופח שיאוורר את זה קצת, ומכיוון שהיו לי תבניות חד פעמיות של טיידי (המתיימרות להיות אקולוגיות), שהן קטנות יותר מתבנית אינגליש קייק תקנית, החלטתי לחלק את העיסה לשתי תבניות. גם בגלל שזה אמור לתפוח וגם בגלל שמספיקות פרוסות קטנות מהעוגה הזאת.
בכל אופן, ההכנה ממש פשוטה והנה הפרטים לשתי עוגות כמו בתמונה:
משרים 50 גרם שזיפים מיובשים חתוכים ברבע כוס ברנדי ושמינית כוס מים (המתכון מדבר על השרייה של חצי שעה לפחות. אני השריתי 3 שעות)
ממיסים בסיר כפול 250 גרם שוקולד מריר (לפחות 70 אחוז מוצקי קקאו, כן?) ו-150 גרם חמאה.
במעבד מזון או מיקסר או וואטאבר מערבבים 4 ביצים עם חצי-שלשתרבעי כוס סוכר (אני השתמשתי בחצי ועוד טיפטיפה). המתכון מדבר על ערבול של 5 דקות, אני התייאשתי אחרי 3 בערך.
מוסיפים את תערובת השוקולד וממשיכים לערבל.
מוסיפים 0.75 כוס קמח תופח (או קמח רגיל ורבע כפית אבקת אפייה, לעוגה דחוסה יותר) + 75 גרם שקדים טחונים.
מוסיפים את השזיפים יחד עם נוזלי ההשרייה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (המתכון המקורי אומר 175 מעלות, אבל אין אפשרות כזאת בתנור שלי) ל-45 דקות.
והנה רשימת המרכיבים המרוכזת:
150 גרם חמאה
250 גרם שוקולד מריר
50 גרם שזיפים מיובשים חתוכים
0.25 כוס ברנדי
שמינית כוס מים
0.75 כוס קמח תופח (או קמח רגיל ורבע כפית אבקת אפייה לעוגה דחוסה יותר)
75 גרם שקדים טחונים
4 ביצים
0.5-0.75 כוס סוכר
הנה התמונה, ועוד כחצי שעה אדווח כמה טעים יצא.

עדכון: טוב, לא התאפקתי וטעמתי. אם באמץ מקפידים על שוקולד רב אחוזים, אפשר בשקט להשתמש ב-0.75 כוס סוכר. מזכיר קצת בראוני במרקם. היתה רק חתיכת שזיף ממש פצפונת בפינה שטעמתי, אז קשה לי להעריך את ההשתלבות, אבל כדי שיהיה יותר מעניין נראה לי שאפשר להוסיף עוד שזיפים ואפילו אגוזים. אה, וטעים מאוד, למרות שעם כל מה שליקקתי קודם מהסיר ומהכלי של מעבד המזון, נראה לי שיש לי אובר-דוז של שוקולד.
עדכון 2: אפשר היה לאפות את העוגות פחות מ-45 דקות, אבל בטוח צריך להוסיף עוד שזיפים.