לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

עניינימים


לראות את התמונה הקטנה
Avatarכינוי: 

בת: 54

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2007    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

5/2007

עוגת שוקולד-שזיף


בזמן שהשורות האלה נכתבות, מתקררות להן שתי העוגות שהכנתי. שתי עוגות? כן כן. מכירים את זה שבפעם הראשונה שמנסים מתכון מסוים לא מאלתרים? אז אני לא מכירה. האמת שלא מדובר באלתור כל כך מהפכני. פשוט היתרון והחסרון של העוגה הזאת היא שהיא מאוד כבדה, אז במקום להשתמש בקמח רגיל עם רבע כפית אבקת אפייה, השתמשתי בקמח תופח שיאוורר את זה קצת, ומכיוון שהיו לי תבניות חד פעמיות של טיידי (המתיימרות להיות אקולוגיות), שהן קטנות יותר מתבנית אינגליש קייק תקנית, החלטתי לחלק את העיסה לשתי תבניות. גם בגלל שזה אמור לתפוח וגם בגלל שמספיקות פרוסות קטנות מהעוגה הזאת.

 

בכל אופן, ההכנה ממש פשוטה והנה הפרטים לשתי עוגות כמו בתמונה:

 

משרים 50 גרם שזיפים מיובשים חתוכים ברבע כוס ברנדי ושמינית כוס מים (המתכון מדבר על השרייה של חצי שעה לפחות. אני השריתי 3 שעות)

 

ממיסים בסיר כפול 250 גרם שוקולד מריר (לפחות 70 אחוז מוצקי קקאו, כן?) ו-150 גרם חמאה.

 

במעבד מזון או מיקסר או וואטאבר מערבבים 4 ביצים עם חצי-שלשתרבעי כוס סוכר (אני השתמשתי בחצי ועוד טיפטיפה). המתכון מדבר על ערבול של 5 דקות, אני התייאשתי אחרי 3 בערך.

 

מוסיפים את תערובת השוקולד וממשיכים לערבל.

 

מוסיפים 0.75 כוס קמח תופח (או קמח רגיל ורבע כפית אבקת אפייה, לעוגה דחוסה יותר) + 75 גרם שקדים טחונים.

 

מוסיפים את השזיפים יחד עם נוזלי ההשרייה.

 

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (המתכון המקורי אומר 175 מעלות, אבל אין אפשרות כזאת בתנור שלי) ל-45 דקות.

 

והנה רשימת המרכיבים המרוכזת:

150 גרם חמאה

250 גרם שוקולד מריר

50 גרם שזיפים מיובשים חתוכים

0.25 כוס ברנדי

שמינית כוס מים

0.75 כוס קמח תופח (או קמח רגיל ורבע כפית אבקת אפייה לעוגה דחוסה יותר)

75 גרם שקדים טחונים

4 ביצים

0.5-0.75 כוס סוכר

 

הנה התמונה, ועוד כחצי שעה אדווח כמה טעים יצא.

 



 

 עדכון: טוב, לא התאפקתי וטעמתי. אם באמץ מקפידים על שוקולד רב אחוזים, אפשר בשקט להשתמש ב-0.75 כוס סוכר. מזכיר קצת בראוני במרקם. היתה רק חתיכת שזיף ממש פצפונת בפינה שטעמתי, אז קשה לי להעריך את ההשתלבות, אבל כדי שיהיה יותר מעניין נראה לי שאפשר להוסיף עוד שזיפים ואפילו אגוזים. אה, וטעים מאוד, למרות שעם כל מה שליקקתי קודם מהסיר ומהכלי של מעבד המזון, נראה לי שיש לי אובר-דוז של שוקולד.

 

עדכון 2: אפשר היה לאפות את העוגות פחות מ-45 דקות, אבל בטוח צריך להוסיף עוד שזיפים.

נכתב על ידי , 23/5/2007 12:04  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של pzhxej, pzhxej ב-30/6/2007 22:02



280,327
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לmichaly אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על michaly ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)