נמצא פה.
אין מה להגיב. אחרי שאעשה את זה (ביום שלישי או שבת), יגיע פוסט מפורט + תמונות. כרגע זה רק כתזכורת בשבילי לקנות חמאה.
מתכון באדיבות יותם אוטולוגי, הקונדיטור הראשי ב"בייקר אנד ספייס".
המרכיבים (50-40 ביסקוויטים):
1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
150 גרם גבינת פרמזן, מגורר טרי
קורט פלפל אדום חריף ("קאיין")
1/2 כפית פלפל שחור, גרוס עבה טרי
3/4 כפית מלח
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 1 כפות מים קרים
לציפוי:
1/2 ביצה, טרופה
1/2 1 כפות גרגרי שומשום
1/2 1 כפות גרגרי קצח
הכלים: 2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה
אופן ההכנה:
- שמים את הקמח, הפרמזן, הפלפל האדום, הפלפל השחור ואת המלח בקערת מעבד מזון, ומערבבים בלהב הפלדה. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים בהדרגה דרך הארובה, ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
- מעל למשטח מקומח, מעצבים מהבצק גליל בקוטר 5 ס"מ. עוטפים את הגליל ביריעת ניילון, ומניחים במקרר לפחות 4 שעות, או לכל הלילה.
- מברישים את הגליל בביצה טרופה ומגלגלים אותו בתערובת של גרגרי השומשום עם גרגרי הקצח. עוטפים ביריעת ניילון ומקררים במקרר עוד שעה.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
- חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ בעזרת סכין גדול וחד. מניחים את הביסקוויטים מעל לתבניות במרווחים של 2 ס"מ ביניהם. אופים כ-15 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מעבירים את הביסקוויטים לרשת לצינון מלא