|
עניינימים לראות את התמונה הקטנה |
כינוי:
בת: 54 תמונה
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
יוני 2007
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
| 6/2007
עוגת שוקולד שזיפים משופרת ועוד עניינימים של אוכל ובכן, ניסיתי שוב את עוגת שוקולד-שזיף עם כמה שינויים שהתגלו כמוצלחים. קודם כל, יש להשתמש בהרבה יותר שזיפים. כמה הרבה? לא יודעת, תחשבו בכמה שזיפים אתם רוצים להיתקל בעוגה ותעשו בערך את החישוב. דבר שני, ההשריה בברנדי צריכה להיות להרבה שעות, רצוי לילה שלם, דבר שלישי, תשתמשו בכל זאת ב-0.75 כוס סוכר, כי השוקולד האיכותי (לפחות 70 אחוז מוצקי קקאו, כן?) הוא פחות מתוק ודבר רביעי, יש לקצר את זמן האפיה ל-40 דקות ואולי אפשר אפילו טיפה פחות. במבחן הקיסם הוא צריך לצאת טיפה רטוב.
אפיתי את עוגיות הפרמז'ן בגירסת הקשקבל ועמק ויצא מאוד מוצלח וגם הוכח שאפשר להכין מראש גלילי בצק מצופים כבר בקצח ושומשום ולהקפיא אותם לאפייה במועד אחר.
תאכלו הרבה עגבניות. מחקרים הראו שזה ממש בריא וטוב במיוחד להתמודדות עם השמש. כמובן שלא כתחליף לקרם הגנה, אבל מכיוון שממילא רובנו לא שמים מספיק קרם הגנה, העגבניות גורמות לעור להיצרב פחות. אה, וחוץ מזה יש להן עוד סגולות טובות.
והעוגה הבאה שאאפה תהיה עוגת הלימון של אריאלה (כלומר, מבחינתי היא של אריאלה). מה יהיה עם דחף האפיה הזה? כמות החמאה שהשתמשתי בה בחודשיים האחרונים גדולה מכל החמאה שהיתה אצלי בבית בארבע שנים שלפני כן.
ולא בהכרח קשור לאוכל, אבל בזמן האחרון הדופק שלי הולך ונהיה איטי. הבוקר, למשל, הוא היה 55, וזה עוד אחרי ששתיתי כוס קפה (אבל לא עשיתי שום דבר אחר). אומרים שספורט גורם לדופק איטי, אבל אני דווקא לא בתקופה ספורטיבית במיוחד. בקיצור, או שאני הולכת למות או שמצאתי את הסוד לחיי נצח. הכיבוד בשבעה יהיה עוגיות פרמזן שימתינו מבעוד מועד בפריזר שלי לאפייתן.
שבוע מוצלח שיהיה.
| |
|