זוכרים את עוגת הלימון? אז החלטתי לעשות אותו דבר עם תפוז. אותו דבר אמרתי? נו, כמעט אותו דבר. לא יכולתי להמנע מכמה אילתורים שהתגלו כמוצלחים. להלן המתכון ואחריו התמונות.
החומרים:
100 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס קמח תופח
1.5-2 כפות רסק תפוחים טבעי
1 תפוז בשרני (מייד ההסבר)
תפוזים סיניים ממותקים חתוכים
קורט עד כפית ג'ינג'ר טחון או בכלל לא
אופן ההכנה:
את קליפתו של התפוז הבשרני מגרדים בפומפיה דקה
אחר כך חוצים אותו, סוחטים ביד ושומרים את המיץ לאחרי האפיה
את בשר התפוז מוציאים מהקליפה וחותכים לא קטן מדי (ראו תמונה)
מערבלים את החמאה והסוכר
מוסיפים את הביצים
מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, רסק התפוחים, גרידת התפוז, בשר התפוז, התפוזים הסיניים והג'ינג'ר
מכניסים לתבנית מאורכת ולתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-35 דקות עד שמשחים ועובר את מבחן הקיסם
מייד כשמוכן מוציאים, מחוררים קלות באמצע עם מזלג ושופכים את מיץ התפוזים (לא חייבים את הכל. אני שפכתי בערך חצי כי היה הרבה מיץ) ומחזירים לתנור הכבוי אך החם שהעוגה תתקרר לאיטה.
הסברים:
השימוש ברסק תפוחים במקום בחלק מהחמאה (במקור היו 120 גרם חמאה) הוא באדיבות הט'. אפשר כנראה להחליף יותר, אבל לא העזתי. בכל סופר יש היום רסק תפוחים שכולל במרכיביו רק תפוחים, ללא תוספת סוכר. השתמשו בו.
בעלי הזיכרון החד שביניכם בטח שמו לב שממתכון זה נעדרה חצי כוס החלב של עוגת הלימון. זה לא נעשה בכוונה, פשוט שכחתי, אבל התברר שלא צריך, כי בשר התפוז והתפוזים הסיניים עסיסיים ויצא טוב גם ככה. הם גם מתוקים ולכן הפחתתי ממות הסוכר שהיתה במתכון המקורי (עכשיו זה שני שליש לעומת כוס אחת במקור).
תמונות:
בשר תפוז חתוך. הסיבה שביקשתי לסחוט את התפוז ביד, היא כדי שישאר יותר מיץ בבשר
תפוזים סיניים מומתקים
העוגה המוכנה. הצעת הגשה