לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

עניינימים


לראות את התמונה הקטנה
Avatarכינוי: 

בת: 53

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2007    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

6/2007

עוגה לשבת: פירות יער (וג'ינג'ר? ואגוזים?)


אני אוהבת את המתכונים של רוני ונציה. ונציה היא שפית המתמחה בעוגות ויש לה מתכונים טובים וטעימים. היום, למשל, חיפשתי מתכון לעוגת פירות יער בחושה, אבל כל העוגות שמצאתי התייחסו לפירות כאל קוריוז הדורש טיפול מיוחד או שימה רק בבסיס העוגה או מלמעלה. אז החלטתי להתחכם, לחפש מתכון של עוגת תפוחים ולהחליף את התפוחים בפירות יער + עוד כמה אלתורים מתבקשים קטנים. המתכון שמצאתי הוא לעוגת תפוחים ואגוזים (שגם אותה אנסה בהזדמנות). דבר ראשון קיצצתי את החומרים לחצי, כי המתכון דיבר על עוגה גדולה. הפחתתי מאוד, עד כדי כמעט כלום, את כמות הקינמון, כדי שלא ישתלט ויעלים את טעם פירות היער, ויתרתי גם על האגוזים מאותה סיבה, אבל לאחר מעשה וטעימה הגעתי למסקנה שהם דווקא יכולים מאוד להוסיף ובפעם הבאה אחזיר אותם. הוספתי גם פרוסות דקיקות של ג'ינג'ר ממותק קלות. זאת גירסה עדינה מאוד של הג'ינגר המסוכר ומצאתי אותה בחנות הפיצוחים/פירות יבשים הקולה מבגדד בז'בוטינסקי פינת בן גוריון בר"ג. תרגישו חופשי לשחק עם הכמות, ואם אתם מחליטים משום מה לוותר בכלל, שווה לשקול להוסיף פלפל אנגלי גרוס. אני השתמשתי בתבנית אינגליש קייק חד פעמית, אבל העוגה תפחה יותר מדי, אז כדאי להשתמש בתבנית אינגליש קייק אמיתית וגדולה. ואחרי ההסברים - קדימה למתכון. כדאי להישאר לסוף - יש תמונות

 

המצרכים:

2 כוסות פירות יער כלשהם

1/6 כוס (40 מ"ל) סוכר חום

קורט קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

 

1.5 כוסות קמח תופח

(או קמח רגיל עם חצי כף אבקת אפייה)

1/8 כפית מלח

 

2 ביצים

1/2 כוס + 1 כף שמן (לראשונה במטבח זה! בלי חמאה!!)

 

קליפת לימון מגוררת

1/2 כפית תמצית וניל

 

3/4 כוס סוכר

1/8 כוס חלב

1/8 כוס ברנדי

0.5-1 כוס אגוזי מלך קצוצים

0.5-1 כוס פרוסות/קוביות קטנות ג'ינג'ר ממותק

 

אופן ההכנה:

מערבבים את פירות היער עם הסוכר החום והתבלינים

 

מקציפים את הביצים והשמן במהירות גבוהה ("עד לקבלת תערובת קרמית בהירה ואחידה", אומר המתכון המקורי), מוסיפים את קליפת ולימון והוניל, מנמיכים מהירות ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והרטובים, לא כולל תערובת הפירות והאגוזים. (מתחילים ומסיימים ביבשים), עד שהתערובת אחיה ולא יותר מדי. מוסיפים את הפירות, האגוזים והג'ינגר ומערבבים ביד.

 

שמים בתבנית ובתנור שחומם קודם ל-180 מעלות. אופים כ-60-70 דקות עד שמשחים והדבר הרטוב היחיד שמוצאים בנעיצת קיסם זה פירות היער. אם משחים יותר מדי אפשר לפרוש מלמעלה נייר כסף. זה אמור לצאת קצת רטוב.

 

 כך זה נראה לפני האפייה (פירות יער קפואים מוציאים יותר צבע מטריים ולכן הכל נצבע בסגול). למרות שנראה כי יש לעוגה מספיק מקום לתפוח, התבנית הנ"ל התגלתה כקטנה מדי

 

 

 גם תמונה לא כל כך טובה וגם היא צולמה אחרי חצי מזמן האפייה הדרוש. בשלב הזה היא עוד היתה רטובה מדי בפנים

 



וככה זה נראה בסוף

 

 

נכתב על ידי , 23/6/2007 15:16   בקטגוריות קדימה אוכל  
13 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של זו ש ב-23/6/2007 20:15



280,299
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לmichaly אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על michaly ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)