זה לא רק שאין כדורגל (סליחה, אבל איך זה שאף אחד מערוצי הספורט לא משדר היום את גמר הגביע הספרדי? זה לא שיש משהו אחר ויושבים בינינו כמה אוהדי סביליה), אלא שהחום גם מוריד את המוטיבציה לרצפה. מכיוון שאם אתם לא אני סביר שאתם לא רוצים לבשל וחלקכם אולי דואגים לגזרה ולבריאות - קבלו שלושה מתכונים לסלטי מלפפונים.
1. סלט מלפפונים עם בצל ושמיר
חותכים מלפפונים לפרוסות דקות, מפזרים עליהם קצת מלח ונותנים לעמוד כמה שעות. אחר כך מסננים את המים. חותכים בצל סגול לחתיכות קטנות/רצועות דקות, מוסיפים שמיר. מערבבים 2-3 כפות חומץ וכף סוכר חום ושופכים מלמעלה. נותנים לעמוד עוד כמה שעות ואז אוכלים.
אופציה לאלתור: יש שמועות שבעיירות מסוימות בפולין נוהגים להוסיף לסלט המוכן שמנת חמוצה.
2. צזיקי
כמו הסלט הראשון, אבל להוסיף גם שום כתוש לפי הטעם ויוגורט (לי מאוד טעים במקרה הזה הקפיר של מחלבנה). רצוי לאכול מייד כדי שהמלפפונים לא יוציאו עוד נוזלים שירטיבו את היוגורט וכדי ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של השום.
3. סלט מלפפונים עם אצות וואקאמה
משרים קצת אצות במים לכמה דקות. חותכים מלפפונים לפרוסות, מוסיפים להם את האצות אחרי שגדלו וסוננו. מכינים רוטב מ-4 כפות חומץ אורז, 3 כפות סויה ו-1 כף סוכר חום. שופכים את הרוטב על המלפפונים והאצות ונותנים לעמוד כמה שעות. מפזרים שומשום שחור ומגישים.
האצות לפני ההשרייה
האצות אחרי ההשרייה
הסלט המוכן (עקרונית אפשר עם פחות אצות, אבל אני מאוד אוהבת אותן)
הסלט המוכן במבט מקרוב