אני יודעת שלמאפינס חוקים משלו, הוא אמור להיות יותר דחוס מעוגה רגילה ולכן אי אפשר סתם לקחת מתכון של עוגה ולשים אותה בתבנית מאפינס. זין! אפשר גם אפשר וזה יוצא מעולה. ובכלל, אני לא אוהבת דחוס. עקרונית מה שעשיתי זה לקחת את המתכון לעוגת פירות יער ולשים בתבניות שקעים, אבל יש למתכון המקורי כמה עדכונים קלים, אז תשתמשו במה שאכתוב פה.
המצרכים (ל-20 מאפינס לא גדולים):
2 כוסות פירות יער קפואים ולא מופשרים או טריים
1/6 כוס סוכר חום
1/2 כפית בהרט
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1.5 כוסות קמח
1/8 כפית מלח
2 ביצים
1/2 כוס + 1 כף שמן
קליפת לימון מגוררת
1/2 כפית תמצית וניל
3/4 כוס סוכר
1/8 כוס חלב
1/8 כוס ברנדי
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
2/3 כוס פרוסות ג'ינג'ר ממותק
אופן ההכנה:
מערבבים את פירות היער עם הסוכר החום, הבהרט והג'ינג'ר הטחון, ואת הכל מערבבים עם כף אחת מהקמח (החלק של הקמח זה בשביל שפירות היער לא ישקעו. באדיבות ר.רביב).
מקציפים את הביצים והשמן
מוסיפים את קליפת הלימון והווניל
מנמיכים מהירות ומוסיפים את הקמח והמלח, הסוכר והחלב והברנדי לסירוגין (ולהתחיל ולסיים בקמח)
מוסיפים בערבוב ידני את תערובת פירות היער, האגוזים ופרוסות הג'ינג'ר
שמים בתבניות שקעים ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-30-35 דקות, עד שמשחים ועובר את מבחן הקיסם
(ומי שבכל זאת רוצה את גירסת העוגה, שיעשה אותו דבר, רק ישים בתנור לזמן כפול בערך. אם כבר ממש חום למעלה ועדיין רטוב מדי בפנים, פירשו מעל העוגה נייר כסף והמשיכו לאפות)