אפייה היא כמו הלחנה. כולנו יודעים איך נשמע כל תו ומה הטעם של כל מרכיב, אבל היכולת לחבר בין המרכיבים וליצור משהו הרמוני, לאוזן או לחיך, היא כשרון שיש רק למעטים.
ואני? אני לא יודעת להלחין, אבל מסתמן שאני מעבדת די מוכשרת. יודעת לקחת שיר קיים, כלומר מתכון קיים, להוסיף לו דבר אחד, להוריד דבר אחר ולגרום לו להישמע מעניין יותר, כמעט שונה לפעמים.
מה בתמונה? מאפינס למבוגרים (בגלל הנוכחות האלכוהולית שבו) המבוסס על מאפינס פירות היער מאתמול, עם כמה שינויים שיפורטו להלן. לטובת המגגלים, הנה מתכון מלא:
המצרכים:
1.5 כוסות צימוקים, שהושרו כמה שעות עד לילה קודם בברנדי (ללא הברנדי, אבל בחלקו נשתמש בהמשך)
1 כוס תפוזים סיניים ממותקים חתוכים
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
2 ביצים
חצי כוס + 1 כף שמן
1.5-1.75 כוסות קמח
1/8 כפית מלח
1 כפית בהרט
קליפת תפוז מגוררת
חצי כוס מייפל (אמיתי, באמאש'כם)
חצי כפית תמצית וניל
1/8 כוס חלב
1/8 כוס ברנדי (שבו הושרו הצימוקים. את השאר לשפוך)
אופן ההכנה:
מערבים את הצימוקים והתפוזים הסיניים עם כף קמח ושמים בצד
מקציפים את השמן והביצים
מוסיפים את הוניל וקליפת התפוז המגוררת
מוסיפים את המייפל
מנמיכים מהירות ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והרטובים (לא כולל הפירות)
בערבוב ידני מוסיפים את התפוזים הסיניים, הצימוקים והאגוזים
מכניסים לתבניות ולתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שמשחים ועובר את מבחן הקיסם (כחצי שעה למאפינס ובטח קצת יותר לעוגה)
הערות:
בהרט היא תערובת הכוללת קינמון, אגוז מוסקט, הל, פלפל אנגלי ונדמה לי שהיה שם עוד משהו. אם במקרה אין לכם בבית (וכדאי שיהיה), ערבבו את התבלינים הנ"ל בעצמכם.
אתמול היה כתוב פה להשתמש בשתי כוסות קמח, אבל אחרי שהמאפינס עמדו במשך הלילה, המרקם שלהם נעשה קצת יבשושי מדי לטעמי, אז הפחתתי את כמות הקמח, אבל אני לא לגמרי סגורה על כמה. נסו קודם 1.75.