זוכרים את קינוח האייטיז אגסים ביין? אז בסוף השבוע עשיתי אותו לצורך הכנת עוגת אגסים ביין. העוגה לא יצאה מי יודע מה. קצת משעממת לטעמי, בעיקר כי אגס הוא פרי משעמם - או כמו שאני מגדירה אותו: הגירסה חסרת האישיות של התפוח - אבל על הדרך התגלה יתרון גדול בהכנת האגסים ביין - את היין שבו בושלו האגסים אפשר לשים בבקבוק ולהשתמש בו כיין קינוח/אירוח מתוק גם למי שלא כל כך בעניין של אלכוהול (כי נדמה לי שהבישול גורם להתנדפות רוב האלכוהול). התוצאה, בכל מקרה, מאוד טעימה, וכך עושים זאת:
1 בקבוק יין אדום יבש
רבע כוס סוכר (אפשר פחות. זה יוצא די מתוק)
קליפה מסולסלת מתפוז אחד (כלומר, קלפו את התפוז עם קולפן)
2 מקלות קינמון
קורט פלפל אנגלי
8-10 אגסים קלופים
מרתיחים את כל מה שהוא לא אגסים, מוסיפים את האגסים, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה. נותנים להכל להתקרר לגמרי, מכניסים את כל תכולת הסיר (האגסים והנוזלים) לכלי אטום ושמים במקרר יום-יומיים ורק אחר כך שמים את היין המסונן בבקבוק. את קליפת התפוז אפשר לזרוק, אבל שימו בבקבוק את מקלות הקינמון.
אגסים ביין. לא מעניין, אבל נראה יופי
יין אגסים ביין