לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

עניינימים


לראות את התמונה הקטנה
Avatarכינוי: 

בת: 53

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2007    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

7/2007

יין אגסים ביין


זוכרים את קינוח האייטיז אגסים ביין? אז בסוף השבוע עשיתי אותו לצורך הכנת עוגת אגסים ביין. העוגה לא יצאה מי יודע מה. קצת משעממת לטעמי, בעיקר כי אגס הוא פרי משעמם - או כמו שאני מגדירה אותו: הגירסה חסרת האישיות של התפוח - אבל על הדרך התגלה יתרון גדול בהכנת האגסים ביין - את היין שבו בושלו האגסים אפשר לשים בבקבוק ולהשתמש בו כיין קינוח/אירוח מתוק גם למי שלא כל כך בעניין של אלכוהול (כי נדמה לי שהבישול גורם להתנדפות רוב האלכוהול). התוצאה, בכל מקרה, מאוד טעימה, וכך עושים זאת:

 

1 בקבוק יין אדום יבש

רבע כוס סוכר (אפשר פחות. זה יוצא די מתוק)

קליפה מסולסלת מתפוז אחד (כלומר, קלפו את התפוז עם קולפן)

2 מקלות קינמון

קורט פלפל אנגלי

8-10 אגסים קלופים

 

מרתיחים את כל מה שהוא לא אגסים, מוסיפים את האגסים, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה. נותנים להכל להתקרר לגמרי, מכניסים את כל תכולת הסיר (האגסים והנוזלים) לכלי אטום ושמים במקרר יום-יומיים ורק אחר כך שמים את היין המסונן בבקבוק. את קליפת התפוז אפשר לזרוק, אבל שימו בבקבוק את מקלות הקינמון.


אגסים ביין. לא מעניין, אבל נראה יופי

יין אגסים ביין

נכתב על ידי , 9/7/2007 09:36  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של עדי בעולם ב-9/7/2007 15:19



280,299
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לmichaly אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על michaly ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)