ובכן, החלבה (בארכה) נקנתה, כמות הסוכר במתכון המקורי הופחתה לחצי, והמתכון נוסה בהצלחה, אם כי אולי בפעם הבאה הייתי מנסה להוסיף 100 גרם שוקולד מריר שבור (ואז להפחית עוד קצת מכמות הסוכר). במתכון הזה, אגב, אין חמאה ואין שמן, ובמקום זה יש שמנת מתוקה (וחלבה). בהתחלה חשבתי שזאת שחיתות, אבל בעצם בשמנת מתוקה יש פחות שומן מאשר בחמאה. השתמשתי בשמנת מתוקה טרייה, נדמה לי שהיה בה 38 אחוז שומן. תיאורטית אפשר אולי להשתמש בשמנת לבישול, שיש בה רק 15 אחוז שומן. אמנם יש אלמנט של הקצפה, אבל זה של כמה חומרים יחד ולא משהו שאמור לצאת ממנו קצפת. מי שמנסה את הגירסה דלת השומן, שידווח איך יצא. עוד אופציה שאתם מוזמנים לנסות זה להחליף את תערובת התבלינים שאני השתמשתי בה (שלא הופיעה במתכון המקורי) בכף נס קפה. נראה לי שיכול לצאת מאוד מעניין עוגת חלבה-קפה. אבל בינתיים, קבלו את המתכון הבסיסי, שמספיק לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, או תבנית אחת חד פעמית ועוד 12 מאפינס.
המצרכים:
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות שמנת חמוצה
3 ביצים
1/2 (חצי) כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 כפות ברנדי
1 כפית תערובת תבלינים (קינמון, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי והל), או רק קינמון, או 1 כף אבקת נס קפה
1.5 (אחד וחצי) כוסות קמח תופח
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
200 גרם חלבה מפוררת
(100 גרם שוקולד מריר שבור. לא מופיע בתמונה. ואז להפחית את הסוכר לשליש כוס)
אופן ההכנה:
מקציפים במשך 3 דקות את כל החומרים מלבד הקמח, האגוזים והחלבה, שאותם מוסיפים בסוף בערבוב ידני.
שמים בתבניות ובתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שמשחים ועובר את מבחן הקיסם (כארבעים דקות).
