פעם עשיתי לחם תירס. יצא לא טעים. פעם אחרת טעמתי לחם תירס שמישהו אחר הכין. עדיין לא טעים. ולכן החלטתי שאתמול יהיה הניסיון האחרון שלי ואם הוא לא יהיה טעים, כנראה שאני ולחם תירס זה פשוט משהו שלא נועד לקרות. אל תהיו במתח, הפעם הצליח. המתכון הוא מתוך ספרו של בני סיידה, "על הדקה".
המצרכים (לשתי תבניות אינגליש קייק קטנות או אחת גדולה):
1.5 כוסות קמח תירס (לא אינסטנט כתוב במתכון. מעולם לא נתקלתי בקמח תירס אינסטנט, אבל תדעו להיזהר)
0.75 כוסות קמח לבן (אני השתמשתי במלא)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
0.5 כפית פלפל
1.5 כפות סוכר
2 ביצים
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות שמן (כתוב שמן תירס, אבל לא היה לי והשתמשתי בשמן רגיל)
1 כוס רוויון (לא היה. השתמשתי בשמנת חמוצה)
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
100 גרם צנוברים
אופן ההכנה:
מערבבים הכל והיידה לתנור ב-180 מעלות לחצי שעה (עד שמזהיב וזה)
במתכון המקורי (וניתן לראות את זה גם בתמונה) אומרים לפזר מלמעלה לפני האפייה קצת מלח גס לקישוט. זה אכן נראה יפה, אבל מלוח מדי ועכשיו אני צריכה לסלק את גרגירי המלח האלה לפני האכילה.