לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

עניינימים


לראות את התמונה הקטנה
Avatarכינוי: 

בת: 53

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2007    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

7/2007

לחם תירס - חוויה מתקנת


פעם עשיתי לחם תירס. יצא לא טעים. פעם אחרת טעמתי לחם תירס שמישהו אחר הכין. עדיין לא טעים. ולכן החלטתי שאתמול יהיה הניסיון האחרון שלי ואם הוא לא יהיה טעים, כנראה שאני ולחם תירס זה פשוט משהו שלא נועד לקרות. אל תהיו במתח, הפעם הצליח. המתכון הוא מתוך ספרו של בני סיידה, "על הדקה".

 

המצרכים (לשתי תבניות אינגליש קייק קטנות או אחת גדולה):

1.5 כוסות קמח תירס (לא אינסטנט כתוב במתכון. מעולם לא נתקלתי בקמח תירס אינסטנט, אבל תדעו להיזהר)

0.75 כוסות קמח לבן (אני השתמשתי במלא)

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית מלח

0.5 כפית פלפל

1.5 כפות סוכר

2 ביצים

50 גרם חמאה מומסת

2 כפות שמן (כתוב שמן תירס, אבל לא היה לי והשתמשתי בשמן רגיל)

1 כוס רוויון (לא היה. השתמשתי בשמנת חמוצה)

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

100 גרם צנוברים

 

אופן ההכנה:

מערבבים הכל והיידה לתנור ב-180 מעלות לחצי שעה (עד שמזהיב וזה)

 

במתכון המקורי (וניתן לראות את זה גם בתמונה) אומרים לפזר מלמעלה לפני האפייה קצת מלח גס לקישוט. זה אכן נראה יפה, אבל מלוח מדי ועכשיו אני צריכה לסלק את גרגירי המלח האלה לפני האכילה.



נכתב על ידי , 24/7/2007 08:49   בקטגוריות קדימה אוכל  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אריאלה ב-27/7/2007 14:52



280,299
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לmichaly אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על michaly ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)