(מי שבדיאטה מתבקש לעזוב עכשיו. לאנשים שפחות בדיאטה אבל מנסים לשמור על הבריאות יסופקו תירוצים בהמשך)
המצרכים:
400 גרם שוקולד מריר 70 אחוז (1)
100 גרם חמאה
חצי כוס שמנת מתוקה (2)
שליש כוס ברנדי
1 כף גדושה נס קפה (להמיס בברנדי)
2 כפות אבקת קקאו
350 גרם נוטלה (צנצנת קטנה)
100 גרם אגוזי לוז קצוצים (3)
100 גרם פיסטוקים קצוצים (4)
אופן ההכנה:
ממיסים בסיר כפול את החמאה, השוקולד, הברנדי, הקפה, אבקת הקקאו והשמנת. מורידים מהאש, מערבבים פנימה את הנוטלה עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את האגוזים והפיסטוקים.
שמים בתבנית חד פעמית מלבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ושמים במקרר למשך הלילה
למחרת מוציאים, מפזרים מעל אבקת קקאו, מפרקים את התבנית כך שישאר ממנה רק משטח קרטון וחותכים את השוקולד לריבועים. שמים בקופסאות אטומות ומחזירים למקרר או לפריזר (אם לפריזר, אז צריך להוציא 15 דקות לפני ההגשה).
תירוצים:
(1) כולם יודעים ששוקולד מריר עם לפחות 70 אחוז מוצקי קקאו הוא בריא
(2) אפשר להשתמש בשמנת לבישול, שמכילה רק 15 אחוז שומן
(3) ו(4) במתכון המקורי נאמר לקלות את האגוזים והפיסטוקים קודם, אבל אם לא תקלו אותם, תוכלו ליהנות מהתועלת הבריאותית שלהם.
לא השתכנעתם? קבלו עוד תמונה: