עוד מתכון של בני סיידא (ואחרי לחם התירס, עוגת החלבה וחטיפי השוקולד המושחתים, נראה לי שאפשר להכריז על הספר שלו, "על הדקה", כמוצלח מאוד). אז הנה מאפינס מלוחים, שהוא לא ממש חוכמה גדולה, כי כל מרכיביהם טובים ונראה בלתי אפשרי ליפול איתם. אה, וזה שוב מתכון שאין בו עצם אחת דיאטטית.
המצרכים (לכ-10-12 מאפינס):
50 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
3 כפות קמח תירס
2 כפות קמח רגיל (אפשר גם מלא)
פלפל שחור
3 ביצים
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
100 גרם פטה מפוררת
100 גרם פרומעז חתוכה לקוביות
חצי כוס עירית קצוצה
3 כפות שמיר קצוץ
3 כפות עגבניות מיובשות בשמן קצוצות
ממיסים בסיר את החמאה, השמנת והחלב, מוסיפים את הקמחים ומערבבים היטב עד שמסמיך. מצננים
מוסיפים את שאר המרכיבים (במקור היה גם מלח, אבל אני לא רואה סיבה להוסיף מלח כשהגבינות והעגבניות כבר מלוחות) שמים בתבניות מאפינס ולתנור.
אפשר כמובן לאלתר מבחינת הגבינות. אפשר להשתמש בקוטג' בשביל שיהיה פחות משמין, אבל למה בעצם?
אני יודעת שאמרתי מאפינס, אבל יותר הגיוני ככה