לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

עניינימים


לראות את התמונה הקטנה
Avatarכינוי: 

בת: 54

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2007    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

8/2007

על קסאמים ואותנטיות


בשבת הקרובה ב-21:50 ישודר בערוץ 8 הפרויקט "שחר אדום", שלושה סרטים של סטודנטים לקולנוע ממכללת ספיר, שמתארים, כל אחד בדרכו, את החיים תחת שגרת הקסאמים.

כבר יותר משנתיים שתושבי הדרום הקרוב נאלצים לחיות עם החשש המתמיד מקסאמים לא קרואים ואין ספק שלסיטואציה כזאת יש השפעה גדולה על נפש האדם, שאמורה להשתקף גם באמנות. אבל הפרויקט הזה ממחיש באופן מצוין את אחת הבעיות הגדולות של האמנות, שמשום מה היא לא מובנת מאליה - לא כל מה שאותנטי ומגיע מהלב ומהקרביים הוא בהכרח טוב. אומרים שמי שהייתה לו ילדות קשה יהיה אמן טוב יותר. זה לא נכון. למי שעבר הרבה חוויות לא נעימות יהיו אולי יותר חומרים ליצור אותם, אבל כשרון זה לא משהו שעובר במכות ובצער, וגם לא מגיע מלמעלה בצורת טיל. צריך להיוולד איתו.

וכך, אם לחזור לסרטי "שחר אדום", מבלי להמעיט בסבלם ובמשמעות העמוקה של הקסאמים עבור יוצרי הסרטים בפרויקט, שני הסרטים הראשונים, "קדחת ים תיכונית" ו"סכנה כאן בונים", הם לכל הפחות משעממים נורא.

אבל לסיפור הזה יש סוף טוב: אם תצלחו את השעה הראשונה (או פשוט תדליקו את הטלוויזיה שעה אחרי תחילת השידור, בסביבות 22:45, תזכו לראות את הסרט השלישי והמקסים בפרויקט, "ביצה ותרנגולת", שיש בו גיבורות מעניינות, סיפור מעניין ובמאים - אלון אלשיך וערן יחזקאל - כשרוניים.
נכתב על ידי , 9/8/2007 16:20  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של בר דעת ב-24/2/2008 04:39



280,332
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לmichaly אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על michaly ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)