לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

עניינימים


לראות את התמונה הקטנה
Avatarכינוי: 

בת: 54

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2007    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

9/2007

עוגת דבש ומרציפן


חברים, היום החל עידן חדש בתחום העוגות - עידן המרציפן. בתוכניות שלי יש עוגת מרציפן שוקולד, מרציפן תפוז ועוד, אבל לפתיחה ולכבוד ראש השנה המתקרב, קבלו עוגת מרציפן דבש, שאם תכינו אותה בתבנית עגולה קטנה (מהאלה עם החור באמצע), מובטח לכם גם שהתוצאה תהיה אסתטית וראויה להבאה כמתנה.

 

ודבר אחרון לפני המתכון, העוגה מבוססת על עוגת החלבה שעשיתי לפני כמה שבועות.

 

המצרכים (לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות):

1 קופסה שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת לבישול 15 אחוז שומן)

3 ביצים

2/3 כוס דבש

1 כפית תמצית וניל

1 כפית בהרט (או תערובת של קינמון, הל, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי)

3 כפות שמנת חמוצה

3 כפות ליקר שקדים

 

1.5 כוסות קמח תופח

200 גרם מרציפן מפורר/חתוך לחתיכות קטנות

1-1.5 כוסות אגוזים קצוצים

 

פרוסות שקדים מולבנים לקישוט

 

אופן ההכנה:

מערבלים כשלוש דקות את כל החומרים מלבד הקמח, מרציפן ואגוזים, שאותם מוסיפים ידנית. שמים את התערובת (הדלילה, לא להיבהל) בתבניות ומקשטים למעלה בפרוסות שקדים.

 

אופים ב-180 מעלות כ-35-40 דקות, עד שנהיה חום כהה למעלה ועובר את מבחן הקיסם.

 


ועכשיו תדמיינו את זה בתבנית עגולה וחגיגית

 



והנה גרסת המאפין, שזקוקה לעוד כמה דקות בתנור



נכתב על ידי , 1/9/2007 14:02   בקטגוריות קדימה אוכל  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של גע"ס ב-11/9/2007 19:09



280,333
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לmichaly אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על michaly ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)