חברים, היום החל עידן חדש בתחום העוגות - עידן המרציפן. בתוכניות שלי יש עוגת מרציפן שוקולד, מרציפן תפוז ועוד, אבל לפתיחה ולכבוד ראש השנה המתקרב, קבלו עוגת מרציפן דבש, שאם תכינו אותה בתבנית עגולה קטנה (מהאלה עם החור באמצע), מובטח לכם גם שהתוצאה תהיה אסתטית וראויה להבאה כמתנה.
ודבר אחרון לפני המתכון, העוגה מבוססת על עוגת החלבה שעשיתי לפני כמה שבועות.
המצרכים (לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות):
1 קופסה שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת לבישול 15 אחוז שומן)
3 ביצים
2/3 כוס דבש
1 כפית תמצית וניל
1 כפית בהרט (או תערובת של קינמון, הל, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי)
3 כפות שמנת חמוצה
3 כפות ליקר שקדים
1.5 כוסות קמח תופח
200 גרם מרציפן מפורר/חתוך לחתיכות קטנות
1-1.5 כוסות אגוזים קצוצים
פרוסות שקדים מולבנים לקישוט
אופן ההכנה:
מערבלים כשלוש דקות את כל החומרים מלבד הקמח, מרציפן ואגוזים, שאותם מוסיפים ידנית. שמים את התערובת (הדלילה, לא להיבהל) בתבניות ומקשטים למעלה בפרוסות שקדים.
אופים ב-180 מעלות כ-35-40 דקות, עד שנהיה חום כהה למעלה ועובר את מבחן הקיסם.

ועכשיו תדמיינו את זה בתבנית עגולה וחגיגית

והנה גרסת המאפין, שזקוקה לעוד כמה דקות בתנור