המצרכים:
1 מיכל שמנת לבישול (15% שומן)
3 כפות רסק תפוחים טבעי
3 ביצים
חצי כוס סוכר + 2 כפות
1 כפית תמצית וניל
1 כף מיץ תפוזים
2 כפות ליקר שקדים
קליפה מגוררת משני תפוזים
1-1.5 כוסות תפוז סיני ממותק חתוך
1.5 כוסות קמח תופח
200 גרם מרציפן מגורר/חתוך קטן (אם שמים אותו לפני כן במקרר הוא מתקשה ואז אפשר לגרר אותו בפומפיה)
(ככה וככה שוקולד צ'יפס, רצוי מריר)
אופן ההכנה:
מקציפים סוכר וביצים
מוסיפים את השמנת
מוסיפים את שאר החומרים מלבד המרציפן והתפוזים (והשוקולד צ'יפס), שאותם מוסיפים ידנית בסוף
אופים ב-180 מעלות כחצי שעה
אני עשיתי חצי בלי שוקולד וחצי עם. יוצא מעולה, אם כי המרציפן לא מספיק דומיננטי לטעמי. כלומר, זה ימצא חן בעיני מי שלא משתגע על מרציפן, אותי זה טיפה מאכזב ובפעם הבאה אקנה מרציפן גולמי של 65 אחוז.
ולשלב האהוב על כולנו:

הוורודים זה עם השוקולד, הצהובים בלי