(המלצה על ספר + מתכון).
המתכון המצולם בפוסט הקודם הוא מספרה החדש של דנית סלומון, "אופה בקלות". סלומון, שלבושתי לא הכרתי את פועלה קודם,היא אפיינית שכתבה כבר כמה ספרים. הדבר הראשון שאהבתי בספר זה התמונות. צילומי תקריב שלא ראיתי בספרי בישול ואפייה קודמים. אחר כך דפדפתי וסימנתי במדבקות קטנות את כל מה שאני רוצה לעשות ואיכשהו הכל היה בפרק של "חיתוכיות וריבועים". אחר כך קראתי את ההקדמה ובסוף ניגשתי לנסות. קודם כל אני חייבת לציין שסלומון מסבירה בסבלנות, מנטרלת פחדים של מתחילים וגורמת באמת להכל להישמע פשוט יותר. העוגות שלה, או לפחות מה שאני ניסיתי, לא פשוטות כמו העוגות הבחושות שלי. כלומר זה כן פשוט, אבל לרוב כולל יותר משלב אחד. את ההתנגדות שלי לעוגות שדרוש יותר משלב אחד כדי להכין ביטלה העובדה שהתוצאה, מלבד הטעם הטוב, נורא נורא יפה. אבל המחמאה הגדולה ביותר שאני יכולה לתת לסלומון זה שלא נדרשתי לאילתורים במתכונים שלה (או כמעט שלא. ראו בהמשך). ולהלן המתכון. התמונות הן מתוך הספר (ביקשתי וקיבלתי אישור להשתמש בהן), אבל גם כשאני עשיתי את זה זה נראה ככה (וממילא גם בספר לא מצלמים את הפינות).
מרובעי אגוזים ומייפל
המצרכים לעוגה:
115 גרם חמאה
חצי כוס סוכר חום מהודק
רבע כוס סירופ מייפל איכותי (4 כפות)
2 ביצים טרופות
1 כוס קמח תופח
75 גרם אגוזים קצוצים
המצרכים לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר משובח
60 גרם חמאה
שמינית כוס סירופ מייפל (2 כפות)
25 גרם אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
על אש קטנה מאוד ממיסים את החמאה וכשהיא מתחילה להתמוסס מוסיפים לה את המייפל והסוכר. מערבבים עד שכל החמאה נמסה, מורידים מייד מהאש וממשיכים לערבב עוד 2-3 דקות. מוסיפים את הביצים בזרם דק תוך טריפה מתמדת. מוסיפים את הקמח עד שלא יהיה גושים ובסוף את האגוזים. שמים בתבנית בגודל 18X28 מרופדת ומשומנת ואופים ב-170 מעלות 25-30 דקות, עד שמזהיב ומרכז העוגה יציב ונוקשה למגע. מוציאים ומצננים.
בזמן שהעוגה מצטננת, מערבבים בסיר כפול או על אש קטנה מאוד את השוקולד, החמאה והמייפל של חומרי הציפוי. מורחים על העוגה המוכנה ומפזרים אגוזים מלמעלה. מחכים שהציפוי יתקשה ואז חותכים לריבועים.
הערות גע"ס:
שימו לב, מתכון ללא שימוש במיקסר, וחוץ מזה שאפשר לערבב הכל בסיר שבו המסתם את החמאה מלכתחילה. אחרי ששמים את התערובת בתבנית, אפשר לנצל את הזמן כדי לשטוף את הסיר ולהשתמש בו גם להכנת הציפוי וכך חסכנו במלאכת שטיפת הכלים.
המתכון המקורי מדבר על קשיו. אני לא משתגעת על קשיו אז השתמשתי בפקאנים. נדמה לי שגם אגוזי מלך ילכו פה מצוין.
מצדי אפשר לשים יותר מייפל על חשבון הסוכר, כדי להדגיש יותר את הטעם שלו.
וזכרו, מה שמוכרים בסופר זה לא מייפל אלא סוכר עם קצת תמצית טעם והרבה חומרים משמרים.
ריבועי חמאת בוטנים וסירופ שוקולד:

אצבעות לימון וקוקוס:
