מעשה שהיה כך היה: קיבלתי להתנסות את צ'אטני שבעת הטעמים של קסם המדבר (שאפשר להשיג אותו בכל מיני מקומות מסתוריים. אחד מהם הוא הסופר הפרטי הלא מרושת שנמצא ברחוב קרליבך ליד מתוקה. שם הוא יעלה לכם 19 שקל), ולמרות שכתוב עליו שהוא מיועד לבשר ולתבשילים, ולמרות שכבר קניתי עוף כדי לנסות אותו, הספיקה לי טבילת אצבע אחת בשביל לקבוע חד משמעית שהדבר הזה הולך לעשות עוגה אחת מאוד מאושרת.
וכך נולדה עוגת הצ'אטני שקפצה מייד להיות אחת העוגות הכי טובות שלי, וכך נולד גם קו עוגות חדש - עוגות קונפיטורה. ואחרי ההסברים, קבלו המתכון:
המצרכים:
1 חבילה חמאה רכה
1 צנצנת צ'אטני שבעה טעמים (1)
1 קליפת לימון מגוררת
2 ביצים
1 כוס קמח תופח
חצי כוס ליקר טריפל סק (2)
חצי כפית תמצית וניל
חצי כפית תערובת תבלינים (קינמון, הל, פלפל אנגלי, טיפטיפה ציפורן)
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים (3)
שני שליש כוס תפוזים סיניים ממותקים קצוצים
להלן המצרכים
אופן ההכנה:
ממקסרים את החמאה, הצ'אטני וקליפת הלימון
מוסיפים את הביצים אחת אחת
מוסיפים לסירוגין את הקמח+התבלינים והנוזלים (להתחיל ולסיים בקמח)
להוסיף ידנית את האגוזים והתפוזים
לאפות ב-180 מעלות כשעה, או עד שעובר את מבחן הקיסם (לא חייב שיהיה נקי לגמרי. גם פירורים על הקיסם זה בסדר)
הערות:
(1) יוצא בערך כוס אחת + כף או שתיים.
(2) אפשר גם חצי כוס חלב או רבע כוס חלב ורבע כוס ליקר תפוזים או ברנדי, או חצי כוס ברנדי למי שלא צריך לנהוג אחרי אכילת העוגה.
(3) אפשר גם עם אגוזי מלך. זאת היתה התוכנית המקורית שלי, עד שגיליתי שהם נגמרו לי.
והנה העוגה
ושתהיה שנת 2008 מוצלחת כמו העוגה הזאת.