בואו נתחיל עם מה שאי אפשר להתווכח לגביו: מדובר בעוגה טעימה להפליא, עם כמויות אדירות של סידן לטובת מי שמחפשות אישור לאכילתה. אז למה אני בכל זאת מסוייגת? כי למרות שבמתכון עצמו צוין בפירוש שהעוגה קצת צונחת אחרי שהיא מתקררת, הפער בין המראה ברגע סיום האפייה לבין המראה שעה אחרי קצת אכזב אותי, חוץ מזה שאין טעם להשתמש במבחן הקיסם בעוגות גבינה, כי ממילא הן אמורות להיות רטובות בפנים והעוגה הזאת גם לא משחימה. וכך קרה שבמתכון היה כתוב 45 דקות אפייה ואני הוספתי עוד רבע שעה, כי היא נראתה לי לבנונית מדי. יצא טוב, אבל אני לא יודעת להגיד לכם מה זמן האפייה המדוייק. ואחרי התירוצים, קבלו המתכון.
המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 26):
250 גרם שקדים טחונים
קליפה מגוררת משני לימונים
6 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדות (לראשונה בבלוג זה!)
1.25 כוס סוכר
200 גרם חמאה
0.5 כוס מיץ לימון
350 גרם ריקוטה
3 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים במהירות בינונית 3 דקות, להוסיף להם בהדרגה שליש כוס סוכר (מתוך הכוס ורבע שבמצרכים).
שמים את הקצף המוכן בקערה נפרדת ובכלי של המיקסר מקציפים במשך 5 דקות את החמאה ויתרת הסוכר
מוסיפים את השקדים הטחונים וגרידת לימון
מוסיפים את החלמונים אחד אחד
מוסיפים את מיץ הלימון והקורנפלור
מוסיפים את הריקוטה
בערבוב ידני מוסיפים את הקצף מהשלב הראשון
אופים ב-160 מעלות כשעה.
אפשר אחרי האפייה לפזר אבקת סוכר למעלה. אני כמובן נגד