במתכון המקורי של עוגת הבירה נכתב שאפשר להגיש אותה עם קצפת בטעם קרמל, אז כשרכשתי את כל המצרכים הדרושים קניתי גם שמנת מתוקה. אבל אז התגלה שעוגת הבירה מושלמת כמו שהיא ונותרתי עם בקבוקון שמנת מתוקה במקרר. למרות שאחת השחיתויות האהובות עליי זה להכין נס קפה עם שמנת מתוקה במקום חלב, החלטתי בכל זאת לנצל אותה לעוגה חדשה וכך (כלומר דרך גוגל) הגעתי לעוגת השמנת קינמון של קרין גורן.
במקום כוס ורבע סוכר השתמשתי בכוס אחת (כלומר בחצי, כי עשיתי רק עוגה אחת), ועדיין יצא קצת מתוק מדי לטעמי, ובמקום 3 כפיות קינמון (הידעתם שכף אחת = 3 כפיות?) שמתי שתי כפיות ועוד כפית מתערובת התבלינים הלא כל כך סודית שלי. על אופציית האפרסקים, שנראתה לי תמוהה, החלטתי לוותר, אבל אולי כדאי לנסות אותה. בכל אופן, למרות שהעוגה יוצאת מאוד יפה, אני לא יכולה להגיד שאני ממש מרוצה. היא לא מספיק מעניינת לטעמי וחסר לה עומק ואני תוהה איך לשדרג אותה. קוביות פרי זה דווקא רעיון לא רע. גורן מציעה שימורי אפרסקים, אני חושבת על אגסים (ברור שטריים). אופציה נוספת היא להוסיף שוקולד מריר צ'יפס, והדבר השלישי שחשבתי עליו הוא להוסיף פשוט קליפת תפוז מגוררת, שתיתן לעוגה את הטוויסט שחסר לה. אפשר גם תפוזים סיניים ממותקים חתוכים. רק עשו לעצמכם טובה: אם אתם מתכוונים להוסיף פירות לעוגה, הקטינו עוד את כמות הסוכר הבסיסית.

עדכון יום ראשון: איכשהו העוגה הזאת משתפרת אחרי יומיים והתגובות בעבודה מאוד טובות.